Călin Popescu Tăriceanu crede că românii nu vor avea suficiente măști pentru a se proteja împotriva coronavirus. Acesta a făcut un calcul simplu. Din estimările sale rezultă că România va avea nevoie de minimum 200 milioane de măști pe lună. “Crede cineva că va fi capabil guvernul Iohannis – Orban să asigure 200 de milioane de măști pe lună?”, spune Tăriceanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE consideră că Guvernul Orban nu este capabil să ducă la capăt lupta cu această pandemie. El susține că liberalii nu au ajutat medicii în totalitate. “Oamenii ăștia au lăsat medicii fără echipamente în plină stare de urgență și nu au fost capabili să asigure necesarul DOAR pentru medici! Nu vorbesc de românii care au căutat cu disperare măști de protecție și nu găseau nicăieri în afară de farmaciile de casă ale PNL “, continuă acesta.

Tăriceanu prevede un dezastru după ce măsurile vor fi relaxate. “Nu am încredere că vom avea stocurile necesare și atunci vor curge din nou amenzile! Rezultatul natural după primele zile de obligativitate va fi acela că măștile ori vor dispărea, ori se vor scumpi extrem de tare, ori oamenii vor fi nevoiți să le refolosească de mai multe ori, ceea ce le va transforma în capcane ale virusului.”, adaugă liderul ALDE.

Acesta încheie prin a spune că sunt prea multe întrebări și prea puține răspunsuri în ultima perioada. Tăriceanu crede că în țară s-a instaurat haosul din acest punct de vedere.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul