Image default
Actualitate

Șeful Poliției va fi numit de ministrul de interne. Legea Poliției va ajunge la Președintele României

Șeful Poliției va fi numit de ministrul de interne și nu de prim-ministru, așa cum se prevede în actele normative în acest moment. Legea de organizare a Poliției a fost modificată în Senat, care este for decizional, ceea ce înseamnă că va merge la promulgare la Președintele României.

Propunerea de modificare a Legii Legii 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române aparține senatorului PSD Tit-Liviu Brăiloiu. Forma actuală a legii prevede că șeful Inspectoratului General al Poliției este numit de premier la propunerea ministrului de Interne.

Mai exact, prin modificarea art. 8 de către Senat, actul normativ prevede că „Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, numit de ministrul Afacerilor Interne”.

Propunerea legislativă mai stabileşte că „în cazul instituirii stării de urgenţă ori al unor situaţii excepţionale în care este afectată grav ordinea publică, coordonarea aplicării măsurilor dispuse prin decret revine IGPR”, iar în stare de urgenţă „Poliţia locală, în totalitate sau numai în anumite unităţi administrativ-teritoriale, îşi va desfăşura activitatea în subordinea IGPR”.

Camera Deputaţilor a respins propunerea legislativă pe 27 noiembrie 2019, dar Senatul a adoptat-o, marţi, cu 91 de voturi „pentru” şi 43 „împotrivă”.

Şedinţa de plen de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă.

Related posts

Lucian Bode intervine în scandalul provocat de Voiculescu: Nu este normal să publici liste cu adrese din sistemele de apărare și de informații

Andrada Ionescu

25 de polițiști de la Secția 19, în izolare din cauza coronavirusului. Colegi de la alte secții le-au luat locul

Sorina Pintea a fost supusă unor umilințe, reclamă avocații ei. Ministrul de interne a cerut anchetă

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment