Gabriela Firea i-a dat replica contracandidatului ei Nicușor Dan
Actualitate

Gabriela Firea s-a contrat cu Nicușor Dan pe tema grădinițelor. „Am deschis grădinițe și creșe sociale”

Gabriela Firea i-a dat replica contracandidatului ei Nicușor Dan după ce acesta a criticat-o că nu a deschis nici măcar o grădiniță în patru ani de mandat. Grădinițele cad în atribuțiile primăriilor de sectoare, dar, chiar și așa Primăria Capitalei a deschis astfel de instituții, a spus Gabriela Firea.

„Cu grija pentru sanatatea copiilor, am mai deschis si azi crese si gradinite sociale, unele dintre ele inaugurate chiar de echipa noastra, in ultimii 4 ani. Pe perioada verii, copiii vor fi supravegheati si educati, cat sunt parintii la serviciu.

Ii felicit pe toti primarii de sectoare pentru stradania de a creste numarul de locuri in crese si gradinite, in ultimii ani. S-au facut eforturi sustinute, in ciuda bugetelor mici.

Prin lege, asa cum sanatatea din oras este o sarcina a primarului general, educatia este o competenta a primarilor de sectoare.

Primaria Capitalei, prin Directia de asistenta socială, se ocupa doar de cresterea numarului de locuri in cresele si gradinitele sociale, adica dedicate familiilor cu venituri foarte mici.

Noi venim in completarea eforturilor primariilor de sector care au, legal, aceasta responsabilitate.

Si in aceasta vara lucram intens pentru deschiderea a 3 crese si gradinite sociale, in sectoarele 2,5 si 6” a stransmis Gabriela Firea, printr-o postare pe pagina ei de Facebook.

Gabriela Firea i-a dat replica lui Nicușor Dan și a explicat apoi „ținta” mesajului său.

„Fac aceste precizari pentru ca, fara sa cunoasca legea, desi vrea sa devina primar general, un candidat m-a acuzat ca nu am deschis nicio gradinita noua, in ultimii 4 ani.

Fals! Aceste atributii sunt la sectoare, dar si eu, in completare, am deschis crese si gradinite sociale.

Este ca si cum ar fi acuzat primarul general de starea curateniei in oras, cata vreme, prin lege, serviciul de salubritate este delegat catre cele 6 primarii de sector, conform legii.”, scrie Gabriela Firea”.

Related posts

Consilierii PNL care au votat bugetul Capitalei au fost excluși din partid. „Nu tolerăm niciun compromis” a spus Violeta Alexandru

Constantinescu Gabriel

Spital COVID-19, inaugurat vineri în București. Gabriela Firea a tăiat panglica

Se dublează capacitatea de testare în București, a anunțat Gabriela Firea

Victor Ponta intenționează să se lupte cu Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. Ce se va întâmpla la sectoare

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea se retrage din bătălia pentru funcții în PSD. Ce motive a invocat

Constantinescu Gabriel

Nicușor Dan a fost nominalizat candidat PNL dar nu exclude susținerea USR-Plus. Cum explică varianta candidatului unic al dreptei

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment