Image default
Actualitate

Gabriela Firea, ironică față de Costel Alexe, după cererea DNA de începe a urmăririi penale: „De la ministrul „Grindă”, PNL a evoluat la ministrul „Tablă”

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea comentează cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru al Mediului Costel Alexe: „De la ministrul «Grindă», penele a evoluat la ministrul «Tablă»”.

„În timp ce se plângea la TV de poluarea din București – dar nu făcea nimic concret ca ministru al mediului pentru a o combate -, Dl Costel Alexe se ocupa de treburi «personale». Tot el și ai lui țipau peste tot : «fără penali în funcții publice». Deci? Cum rămâne? De la ministrul «Grindă», penele a evoluat la ministrul «Tablă»”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Gabriela Firea, ironică față de Costel Alexe, după cererea DNA de începe a urmăririi penale

Reacția Gabrielei Firea vine după ce DNA a cerut să fie începută urmărirea penală față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

Costel Alexe, cercetat pentru că ar fi primit mită 22 de tone de table

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA.

Related posts

Rareș Bogdan: Nicușor Dan este omul care o va scoate pe Gabriela Firea din primărie

Constantinescu Gabriel

Clotilde Armand intervine în atacul lansat de Gabriela Firea şi Dan Tudorache

Andrada Ionescu

Gabriela Firea a anunțat în ce condiții nu mai candidează la Primăria Capitalei. Are legătură cu Victor Ponta

2 comments

Gabriela Firea, despre licitația anunțată de Nicușor Dan pentru înlocuirea conductelor de termoficare: „Corupţie în văzul lumii” - Lumea Politică 18 ianuarie 2021 at 20:40

[…] Gabriela Firea i-a reproşat actualului primar general că ar invita la discuţii doar unele firme, iar o consultare de piaţă nu se face aşa conform legii. […]

Reply
- Lumea Politică 19 ianuarie 2021 at 18:28

[…] Gabriela Firea i-a reproşat actualului primar general că ar invita la discuţii doar unele firme, iar o consultare de piaţă nu se face aşa conform legii. […]

Reply

Leave a Comment