Gabriela Firea (PSD) se opune redeschiderii școlilor începând cu data de 15 mai, așa cum au preconizat autoritățile. Declarația sa vine în contextul în care Guvernul ia în calcul mai multe opțiuni privind începerea școlii după încetarea stării de urgență, dar doar cu recomandările specialiștilor și în funcție de cum va evolua epidemia. Ea se declară terifiată de imaginea copiilor cu măști de protecție . “Copii cu masca de protectie la scoala mi se pare o imagine dureroasa. Sfasietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil” a fost mesajul transmis de Firea pe contul personal de Facebook.

Edilul Bucureștiului este de părere că această soluție este una foarte periculoasă, mai ales că cei mici nu pot respecta cu strictețe măsurile de distanțare socială. “Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele masurile sanitare si de distantare sociala. Se vor contamina, vor face forme usoare (Slava Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice si parintilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de imbolnaviri!” declară primarul Bucureștiului.

Postarea în care Gabriela Firea se opune redeschiderii școlilor a strâns mii de aprecieri și sute de comentarii în care internauții sunt total de acord cu opiniile acesteia.

Gabriela Firea a făcut un obicei din închiderea școlilor.

Gabriela Firea a făcut un obicei din închiderea școlilor, aceasta fiind recunoscută pentru recomandările sale de a închide școlile de câte ori au fost anunțate fenomene meteorologice extreme. De multe ori școlile au fost închise fără ca aceste fenomene să devină atât de periculoase. În septembrie 2017 școlile de pe raza Municipiului București au fost închise la inițiativa primăriei generale. La momentul respectiv era anunțat un cod galben de fenomene meteo extreme, cu vânt și vijelie, de către Administrația Națională de Meteorologie. Ulterior, codul meteo s-a dovedit a nu fi atât de periculos.

În februarie și martie 2018, Gabriela Firea a ales să suspende cursurile din școlile și grădinițele bucureștene pe fondul unor avertizări ale meteorologilor. Cei mai nemulțumiți au fost părinții care nu aveau cu cine să își lase copiii.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul