Ce se va întâmpla cu gravidele pe perioada pandemiei a fost un subiect amplu dezbătut în ultima vreme. Cosette Chichirău ajută gravidele cu informații utile. Viitoarele mame au intrat în atenția deputatului după ce pe data de 24 martie au fost suspendate consultațiile și investigațiile în spitalele de stat. Departamentul de Situații de Urgență a venit în aceeași zi cu o informație suplimentară. Precizările făceau referire la gravidele care necesită anumite controale periodice ambulatorii obligatorii, pentru monitorizare și investigații. Acestea au parte în continuare de asistență medicală.

“În aceste condiții, gravidele se simt dezorientate și abandonate.”, spune Cosette Chichirău într-o postare pe contul său de Facebook. Pentru a oferi o mână de ajutor viitoarelor mame aceasta a menționat că gravidele pot apela la consultații online pe diverse platforme de telemedicină. Clinicile private le oferă pacienților o astfel de formă de consultare. În același timp, pot fi accesate resursele ONG-urilor dedicate mamelor și copiilor.

Pentru a beneficia de aceste consilieri gratuite puteți suna la un număr de telefon pus la dispoziție de asociația SAMAS. Totodată, un site stă la dispoziția gravidelor ce au nevoie de mai multe informații.

În timpul crizei sanitare provocată de coronavirus, Gabriela Firea fost în vizită la Maternitatea Giulești. Aceasta a intervievat două cadre medicale cu privire la măsurile luate pentru protecția viitoarelor mame. După ce primarul capitalei dorea să știe ce se va întâmpla cu gravidele pe perioada pandemiei, a venit rândul deputatul USR, Cosette Chichirău.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul