George Simion
George Simion

Scandalul de acum aproape două luni, între George Simion și Poliția Capitalei, capătă o nouă turnură. Liderul AUR susține că a fost reținut, percheziționat și dus la secție, cu încălcarea imunitații parlamentare, pentru un motiv ”inventat”, respectiv faptul că ar fi condus fără permis.

George Simion: ”Am fost percheziționat și dus cu forța la secție”

În acest context, George Simion a cerut Judecătoriei Sectorului 1 ca DGPMPB să depună la dosar înregistrările din seara de 29 septembrie, atât cele de la protestul din Piața Victoriei, cât și cele din interiorul și exteriorul Secției 1 de poliție, acolo unde Simion susține că a fost dus cu forța. Simion le-a spus judecătorilor că intenționează să folosească imaginile într-un litigiu și că acestea ar putea fi șterse automat după 30 de zile, scrie Fanatik.

”În motivarea cererii, a arătat că la data de 29.09.2022, în jurul orei 20.00 se afla în faţa Palatului Victoria, în spaţiul consacrat pentru proteste, în vederea promovării vizuale pentru protestul din data de 02.10.2022. La faţa locului s-au prezentat dispozitive ale forţelor de ordine, purtând mască, care au procedat la evacuarea persoanelor din autocar, cu utilizarea forţei, ulterior sigilând, imobilizând şi evacuând autocarul.

A mai învederat petentul că, sub un fals pretext, a fost percheziţionat şi condus cu forţa la sediul secţiei de poliţie pentru a fi sancţionat contravenţional şi a i se aduce la cunoştinţă faptul ridicării permisului său de conducere”, se arată în cererea lui George Simion.

George Simion a mai spus că incidentul ”s-a soldat cu reținerea și percheziționarea sa cu încălcarea imunității parlamentare, nelegala imobilizare a unui autovehicul și lovirea unor persoane”.

În replică, reprezentanții poliției au cerut respingerea cererii pe motiv că înregistrările nu sunt în pericol să dispară și au susținut chiar că ”petentul nu a fost adus în incinta Secției 1 Poliție în perioada 28-29.09.2022, astfel cum acesta susține”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *