George Simion a avut legături cu FSB și întâlniri cu spioni ruși

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a anunţat, miercuri, că va organiza audienţe în faţa Parlamentului, în condiţiile în care parlamentarilor partidului nu li se mai permite să primească invitaţi în cadrul birourilor lor.

„Nouă, ca parlamentari AUR, nu ni se mai permite să luăm audienţe, să primim oameni în cadrul Palatului Parlamentului, în cadrul birourilor pe care le avem aici, în Palatul Parlamentului. Drept urmare, astăzi, după închiderea şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, vom deschide birourile în faţa Parlamentului”, a declarat Simion, într-o conferinţă de presă.

Liderul AUR a susţinut că s-a restricţionat şi accesul la Internet la grupul AUR.

„Pe lângă alte restricţii, ni s-a restricţionat accesul la Internet la grupul AUR. Aşa aleg cei de la PSD să implementeze democraţia şi să conducă lucrările în această instituţie. Nu e nicio problemă, o să ne adaptăm. Ne facem hotspot de pe propriile telefoane, o să ne primim invitaţi în faţa Parlamentului, o să organizăm dezbaterea de mâine despre Apărare tot aşa, în stradă. Nu ştiu, o să vedem dacă blocăm sau nu blocăm, în funcţie de numărul de participanţi. Ne adaptăm”, a transmis Simion.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis pe 1 februarie să se facă reclamaţii la adresa parlamentarilor care participaseră cu o zi în urmă la un protest la sălile grupurilor PSD şi PNL, fiind, totodată, suspendat dreptul grupului AUR de a introduce în clădire invitaţi.

„Tocmai am luat câteva decizii în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. Ţin să menţionez că sancţiunile au fost luate în unanimitate. La scandalul organizat ieri de grupul AUR în Parlament au participat parlamentarii AUR, au participat angajaţi ai Camerei Deputaţilor, chiar dacă sunt arondaţi grupului AUR sau comisiilor pe care le conduc cei de la AUR, dar şi invitaţi în clădire de către grupul AUR, 100 sau în jur de 100. Aşa au ajuns să fie aproape 200 sau 150 în sălile de grup. Ceea ce s-a întâmplat ieri este fără precedent în cei 33 de ani democraţie. Sancţiunile se văd astăzi. S-a suspendat dreptul celor de la AUR de a introduce în clădire invitaţi pe o perioadă până finalizăm aceste anchete şi până vom stabili cine sunt cei vinovaţi şi cum reglementăm intrarea în clădire, pentru că ne putem trezi că mâine aduc 1.000 de oameni în clădire şi fac revoluţie”, a informat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

El a explicat că s-a suspendat dreptul grupului AUR, al membrului Biroului permanent din partea acestui partid şi a preşedintelui de comisie din partea AUR de a introduce în clădirea Parlamentului persoane, altele decât parlamentari şi angajaţi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *