Primele scannere cu raze x au ajuns în vămi. Anunțul lui Marcel Boloș: „Mulţi se aşteptau probabil la o perioadă de linişte după asta”
Primele scannere cu raze x au ajuns în vămi. Anunțul lui Marcel Boloș: „Mulţi se aşteptau probabil la o perioadă de linişte după asta”

Două scannere cu raze X a primit deja România pentru a fi utilizate în vămi, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Sunt primele două scannere cu raze x livrate din totalul celor 26 achiziționate cu fonduri europene. Acestea vor fi folosite pentru inspectarea mărfurilor care intră în țară și vor fi amplasate la Giurgiulești și Albița. La finalul lunii următoare, acestea vor fi operaționale. Până la sfârșitul anului, se estimează că vor fi funcționale opt astfel de scanere, transmite PsNews.

Transmiteam în decembrie că a fost semnat contractul şi că vom cumpăra din bani europeni 26 sisteme noi de scanare cu raze X pentru inspectarea mărfurilor care intră în ţară. Mulţi se aşteptau probabil la o perioadă de linişte după asta. Ei bine nu, astăzi vă anunţ că s-a făcut deja recepţia pentru două scannere, unul relocabil la Giurgiuleşti şi altul mobil la Albiţa. Ambele vor fi operaţionale la finalul lunii viitoare”, a anunțat ministrul Finanţelor, într-o postare pe Facebook.

Procesul de implementare a acestor sisteme nu se limitează doar la amplasarea lor în punctele stabilite, ci implică și realizarea lucrărilor de construcție necesare pentru respectarea normelor de protecție radiologică în exploatarea echipamentelor, a mai spus Boloș.

Marcel Boloș a subliniat că progresul în acest domeniu este continuu și că au fost discutate și alte aspecte legate de combaterea contrabandei și fraudei la frontiere într-o ședință cu noua conducere a Vămii. Planul este de a avea opt scanere funcționale până la sfârșitul anului, ceea pentru asigurarea securității la frontierele țării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *