Președintele rus Vladimir Putin a ajuns marți la Beijing

În timpul primului interviu acordat unui jurnalist occidental, de la invazia din Ucraina, Vladimir Putin i-a declarat lui Tucker Carlson că a avut o conversaţie în trecut despre aderarea Rusiei la NATO.

Liderul rus a spus că într-o întâlnire la Kremlin cu preşedintele american Bill Clinton, aflat la final de mandat, l-a întrebat: „Credeţi că dacă Rusia ar cere să adere la NATO, acest lucru s-ar întâmpla?”.

Putin spune că i s-a răspuns: „Ştiţi, este interesant. Cred că”.

Preşedintele rus a precizat apoi că atunci când cei doi lideri s-au întâlnit la cină mai târziu în cursul serii, Clinton i-a spus: „Ştiţi, am vorbit cu echipa mea, nu, nu este posibil acum”.

„Îl puteţi întreba. Cred că se va uita la interviul nostru, va confirma”, i-a spus Putin lui Carlson.

Presat de Tucker Carlson să spună dacă ar fi aderat la NATO( n.r dacă Clinton ar fi spus da), Putin a declarat: „Dacă ar fi spus da, procesul de apropiere ar fi început şi, în cele din urmă, s-ar fi putut întâmpla dacă am fi văzut o dorinţă sinceră din partea partenerilor noştri. Dar nu s-a întâmplat”.

De asemenea, Putin a vorbit despre nemulţumirea sa faţă de extinderea NATO spre est.

„Promisiunea a fost că NATO nu se va extinde spre est. Dar s-a întâmplat de cinci ori. Au fost cinci valuri de expansiune. Am tolerat toate acestea. Am încercat să-i convingem. Le spuneam: vă rugăm să nu o faceţi”, a adăugat preşedintele rus.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *