Ultima gafă a lui Joe Biden, dintr-un lung șir de vorbe fără noimă, s-a produs chiar în cadrul unei conferințe de presă în care voia să convingă jurnaliștii că nu are probleme cu memoria. Acum, Joe Biden l-a numit din greșeală pe liderul egiptean El-Sisi drept „președintele Mexicului”.

Biden a respins vehement – sau cel puțin a vrut să facă asta – un raport al avocatului special (corespondentul american al avocatului poporului din țările europene n.r.) care punea sub semnul întrebării abilitățile sale de memorie. Președintele SUA a insistat că memoria sa este bună și a menționat realizările sale de când a devenit președinte, într-o notă sarcastică.

Memoria mea este bună. Uită-te la ce am făcut de când am devenit președinte… cum s-a întâmplat? Cred că pur și simplu am uitat ce se întâmplă”, a spus Biden.

Imediat însă, în timpul conferinței, într-o întrebare referitoare la situația umanitară din Gaza, Biden a făcut o greșeală și l-a numit pe liderul egiptean El-Sisi drept „președintele Mexicului”, transmite B1TV.

Cred că, după cum știți inițial, președintele Mexicului, El-Sisi, nu a vrut să deschidă frontiera să lase ajutoarele umanitare. Am vorbit cu el. L-am convins să deschidă poarta”, a spus Biden.

Această gafă se adaugă altor momente recente în care Biden a dovedit confuzie în discursurile și relatări publice. Într-un eveniment de strângere de fonduri din New York, el a făcut o referire la fostul cancelar german Helmut Kohl în loc să o menționeze cancelarul german Angela Merkel. De asemenea, într-un eveniment de campanie din Nevada, l-a confundat președintele Franței, numindu-l greșit pe Emmanuel Macron drept François Mitterrand.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *