Joe Biden a comis din nou o gafă de proporții, pentru a doua oară în urmă cu câteva zile. Președintele SUA a relatat public că a discutat cu fostul cancelar german Helmut Kohl în 2021, deși acesta din urmă a decedat în 2017, iar declarația lui a ridicat semne de întrebare cu privire la luciditatea și sănătatea sa psihică.

Biden a vorbit despre întâlnirea „în afara timpului ” în cadrul unui eveniment de strângere de fonduri. La trei evenimente organizate în New York, a relatat donatorilor despre discuțiile avute la summitul G7 despre evenimentele de la Capitoliul SUA din ianuarie 2021, menționând că Helmut Kohl l-ar fi întrebat despre o posibilă situație în care parlamentul britanic ar fi fost luat cu asalt. Totuși, la momentul respectiv, Kohl era decedat de patru ani, iar Germania era reprezentată de cancelarul Angela Merkel, transmite B1TV.

Această eroare vine la scurt timp după o altă gafă, când președintele l-a confundat pe Emmanuel Macron cu Francois Mitterand, un fost președinte al Franței decedat în 1996.

M-am așezat și am spus, `America s-a întors`. Iar Mitterand din Germania – vreau să zic Franța – și a spus…”, a spus Joe Biden, duminică, în fața mulțimii prezente la un eveniment în Las Vegas.

După câteva secunde de pauză, Joe Biden și-a reluat fraza: „Ei bine, pentru câtă vreme v-ați întors?”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *