Marcel Boloș: „Digitalizarea fiscală se întâmplă. Iată că România trece de la eternele promisiuni la paşi concreţi, în fiecare zi”
Marcel Boloș: „Digitalizarea fiscală se întâmplă. Iată că România trece de la eternele promisiuni la paşi concreţi, în fiecare zi”

Digitalizarea fiscală se întâmplă, spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care a subliniat miercuri seara că progresul de digitalizare fiscală este real, dar încă există provocări în ceea ce privește gestionarea și analiza cantității mari de date.

Mai e însă până atunci și se depune mult efort pentru a ajunge la punctul în care administrarea veniturilor curente ale bugetului de stat și organizarea inspecțiilor fiscale să fie complet digitalizate, zice Boloș.

Pasul viitor, decontul de TVA precompletat. Digitalizarea fiscală se întâmplă. Cu toate că e un drum cu multe obstacole, iată că România trece de la eternele promisiuni la paşi concreţi, în fiecare zi. Mai este mult de muncă până la punctul în care gestionarea veniturilor curente ale bugetului de stat, dar şi organizarea inspecţiilor fiscale să fie complet digitalizată”, a scris miercuri seară, Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook, transmite PsNews.

Boloș a evidențiat problemele legate de gestionarea și analiza datelor mari, menționând că introducerea sistemului e-TVA este un pas vital în această direcție. Acesta a subliniat că e-TVA va genera automat deconturi de TVA precompletate, facilitând un proces mai simplificat pentru contribuabili și oferind autorităților fiscale date precise și actualizate, contribuind la combaterea evaziunii fiscale.

Bazat pe datele din e-Factura şi e-Case de marcat, e-TVA va genera automat deconturi de TVA precompletate. Astfel, contribuabilii vor beneficia de un proces simplificat, iar autorităţile fiscale vor avea la dispoziţie date mai precise şi actualizate, contribuind la lupta împotrivă evaziunii. Am avut o şedinţă cu direcţiile din MF şi ANAF responsabile de proiect, pentru a vedea dacă progresul către implementarea sistemului este în grafic. Echipa face progrese importante, pentru a respecta termenul asumat de 1 iulie 2024”, a mai spus Boloș.

De asemenea, Boloș a menționat că au avut o ședință cu direcțiile responsabile din Ministerul Finanțelor și ANAF pentru a evalua progresul către implementarea sistemului e-TVA, iar echipa face progrese semnificative pentru a respecta termenul asumat de 1 iulie 2024.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *