PSD a depus plângere penală împotriva AUR, mai exact împotriva parlamentarilor care au tulburat ședința de la palatul Parlamentului din 31 ianuarie.

Liderul grupului deputaților PSD, Ciprian Șerban, a depus sesizarea penală împotriva parlamentarilor AUR care au perturbat ședința social-democraților din 31 ianuarie la Palatul Parlamentului. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a explicat că sălile în care au loc ședințele de grup ale partidelor parlamentare nu sunt spații publice și că parlamentarii și simpatizanții AUR au năvălit în forță. Simonis susține că anumite sancțiuni ar putea să diminueze agresiunea din partea AUR, adăugând că cei implicați nu ar trebui să deranjeze pe nimeni atunci când protestează.

Prin astfel de sancțiuni nu cred că oprim, dar diminuăm agresiunea celor de la AUR. De oprit nu îi poate opri nimic pe unii care nu au educația necesară și cultura necesară să se poarte pașnic și civilizat, chiar și atunci când protestează. Eu vin de la Timișoara, unde înțelegem mai bine decât oricine protestul și dreptul de a protesta. Acestea se pot face pașnic, într-un mod în care să nu deranjezi pe nimeni.

Intervenția în forță, nu doar a parlamentarilor, a angajaților grupului AUR și a unor invitați care au avut acces în Parlament pe baza unei vizite transmise de cei de la AUR, spunând că acești invitați sunt colaboratori sau oameni care vor să viziteze clădirea Parlamentului. Peste 100 de oameni au dat buzna în sala de grup a grupului PSD, spațiu cu un caracter mai puțin public decât ar arăta la prima impresie.

E un spațiu intim, ca un contract de închiriere între Parlament și partidele care intră în Parlament. Fiecare grup parlamentar are o astfel de sală și este un spațiu nu neapărat privat, dar are un caracter mai puțin public. Restul clădirii e publică. Sala grupului unde se dezbat strategiile politice nu fac obiectul vizitelor intempestiv ale extremiștilor”, a declarat Alfred Simonis, potrivit B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *