George Simion anunță că a ajuns la 1 milion de semnături pentru demiterea președintelui Iohannis.

„Mai avem mult până la 3 milioane dar duminică poate îl vizităm la Cotroceni: ora 14:00, piața Universității”, a completat George Simion.

Liderii AUR îl acuză pe președintele Iohannis că a dus România în criză sanitară și politică.

Pentru strângerea semnăturilor de la populație s-au montat corturi în mai multe orașe din țară, printre care Cluj și Sibiu.

Reamintim că un președinte poate fi demis doar după suspendarea de către Parlament (cu minim jumătate plus unul din numărul parlamentarilor) și organizarea unui referendum. Pentru inițierea procedurii de suspendare în Parlament e nevoie de minimum o treime din voturile parlamentarilor.

„Este foarte posibil să avem zeci de mii de oameni în stradă. Dacă nu le plac facturile, starea de alertă, prețul RCA, inflația, trebuie să iasă în stradă. Trebuie oprită starea de alertă. Gata, s-a terminat cu nebunia, ce mai au de vândut? Vaccinurile le-am comandat, șpaga la antivirale s-a rezolvat, ce mai vor?”, potrivit lui George Simion.

„Trebuie dat jos Virgil Popescu, viitorul ministru să rezolve. Domnul Coldea se ocupă de plângeri penale. Se ocupă de vreo săptămână de asta, împreună cu niște jurnaliști de investigație. E foarte interesant. Nu știu dacă mai e cadru activ sau nu în SRI, iar mâine un coleg de-al meu va face o solicitare ca domnul Helvig să ne zică dacă mai e sau nu. Dânsul se ocupă de finanțarea AUR. Nu e nicio problema, nu suntem finanțați nici de ruși, noi nu am vrea să fim nici de români. Noi nu am scos acei bani dați de stat, vrem doar să facem un spital din ei și nu suntem lăsați”, a mai spus George Simion la RTV.

„Să vină fiecare roman și să stea cu factura în aer în fața Guvernului, că ei nu cred. Apoi mergem spre Cotroceni, pentru că tocmai am trecut de 1 milion de semnături pentru suspendarea președintelui. Domnul Iohannis trebuie să înțeleagă că nu poate avea breloc toate partidele, că el cu securiștii lui poate au ceva, au filmări cu politicieni, dar cu noi nu au ce să aibă. Klaus Iohannis este abandonat din ce în ce mai mult de sistem, doar de domnul Coldea mai este ținut în brațe. PSD o să se convingă din sondaje că trebuie să-l demită pe Klaus Iohannis. Sunt oameni buni și în PSD, și în PNL, chiar dacă l-au votat pe Cîtu, cine știe cu ce or fi fost șantajați”, a declarat George Simion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *