Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, a criticat măsurile fiscale pe care le-ar pregăti Guvernul, spunând că acestea ar distruge economia, ar distruge locurile de muncă și ar reduce și mai mult puterea de cumpărare.

Ialomițianu a declarat că guvernanții nu sunt pregătiți și că nu fac niciun studiu de impact al măsurilor pe care le pregătesc. El a mai spus că guvernanții vor să păcălească Comisia Europeană că iau niște măsuri, dar că acestea sunt fără impact bugetar și că, de fapt, distrug economia.

Se vede că nu sunt pregătiți cei din Guvern. Astăzi am fost la un eveniment al Consiliului IMM-urilor despre Carta Albă a IMM-urilor și a fost și, într-adevăr, domnul ministru Oprea (al Economiei, n.r.), li s-au spus povești. Și domnul ministru Boloș, la fel. Într-adevăr, există și o dispută între cele două partide, PNL-PSD, pentru a-și conserva electoratul. PSD vrea niște bani să dea niște ajutoare sociale, iar PNL să își conserve electoratul de dreapta, dar nu au nicio legătură cu mediul de afaceri, cu oamenii de afaceri”, a declarat Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, citat de B1TV.

Măsurile fiscale pe care le-ar pregăti Guvernul ar include creșterea TVA-ului, eliminarea facilităților fiscale și creșterea accizelor. Aceste măsuri ar avea un impact negativ asupra economiei, deoarece ar reduce consumul, ar închide firme și ar reduce puterea de cumpărare a românilor.

Ialomițianu a cerut guvernanților să renunțe la aceste măsuri și să vină cu măsuri care să stimuleze economia și să creeze locuri de muncă.

A scăzut foarte mult consumul și ei vor să mărească TVA. Vor să elimine facilitățile fiscale. Le spun antreprenorii că rămân fără forță de muncă, pentru că multe firme se vor închide, nu pot să își mai deruleze contractele în investiții. Ei nu ascultă. Chiar din studiul făcut de către un colectiv de experți legat de problemele cu care se confruntă IMM-urile a spus, domne`, cererea se restrânge, cererea internă, sunt probleme legate de inflație, sunt probleme legate de costul creditelor, și tu vii să mărești TVA, să mărești accizele, și tu nu ții cont de economie. Numai de dragul de a arunca pe piață fel de fel de variante și să îngrozească și mediul de afaceri, și pe români”, a continuat el.

„Ei nu fac niciun studiu de impact. Probabil vor să îi păcălească pe cei de la Comisia Europeană că iau niște măsuri, ele sunt fără impact bugetar, și să spună, domne`, asta e situația României, dar ei distrug economia, distrug locurile de muncă, reduc și mai mult puterea de cumpărare. N-au niciun calcul”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *