Gheorghe Nechita, fostul primar din Iași, condamnat în dosatul „Amanta”
Actualitate

Fostul primar din Iași Gheorghe Nichita, condamnat la închisoare în dosarul „Amanta”

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a primit cinci ani și două luni de închisoare pentru că a pus Poliția Locală să-i urmărească amanta prin oraș. Sentința Tribunalului Iași nu este definitivă, dar Nechita se află deja la închisoare, ispășind condamnarea într-un alt dosar.

În urmă cu aproape două luni, Nichita a fost condamnat definitiv şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi.

Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat de luare de mită, respectiv că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China.

În aceeași cauză a fost condamnat și omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu la opt luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

Acum, Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a primit a doua condamnare, în dosarul „Amanta”. În aceeași cauză este condamnat la patru ani şi cinci luni și fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu. Ambii au primit și interdicții de exercitare a funcțiilor de la data când au săvârșit faptele, adică primar și polițist local. Ex primarul și șeful Poliției Locale au fost condamanţi pentru că s-au folosit de poliţiştii locali pentru a o urmări pe fosta amantă a lui Nichita, Adina Samson.

Nichita a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu.

Hliboceanu a fost pedepsit pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt date publicităţii și abuz în serviciu.

Leave a Comment