Greva polițiștilor ar putea fi declanșată în următoarea perioadă
Greva polițiștilor ar putea fi declanșată în următoarea perioadă

Greva polițiștilor ar putea fi declanșată în următoarea perioadă, anunță sindicatele, în urma eșuării negocierilor cu reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor. Sindicaliștii au aceleași revendicări de ani de zile: plata drepturilor salariale restante, asigurarea echipamentului și ocuparea posturilor la nivelul de bază din sistem.

Federația Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) au transmis marți demararea pregătirilor pentru declanșarea grevei generale.

Sindicaliștii arată că, la ultimele negocieri, reprezentanții ministerului nu ar fi aceptat nici propunerea de a acorda o zi liberă plătită personalului contractual (aprox. 6.300 angajați), cu ocazia zilei de naștere, deși, inițial, acceptase ca respectiva zi liberă să fie recuperată, transmite B1TV.

Sindicatul Europol a anunțat în iulie că negocierile pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă au eșuat și că există riscul pentru organizarea primei greve din istoria MAI.

Ce spun sindicaliștii din poliție

Sindicaliştii susţin că personalul contractual din structurile Ministerului Afacerilor Interne nu are interdicţie de a organiza o astfel de acţiune de protest.

În urma finalizării negocierilor pentru încheierea unui Contract Colectiv de Muncă (CCM) valabil pentru întreg personalul contractual/civil din cadrul MAI, indiferent de structură, reprezentanţii conducerii desemnaţi să negocieze au refuzat o serie de propuneri.

Este important să precizăm că negocierea CCM-ului a fost iniţiată în urmă cu aproximativ 1 lună jumate, iar partea sindicală a fost reprezentată de cele trei organizaţii sindicale reprezentative la nivelul MAI, printre care şi Federaţia PUBLISIND din care face parte Sindicatul EUROPOL”, au spus atunci reprezentanţii Sindicatului Europol.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *