STB
STB

Sindicaliștii societății de transport București au anunțat, în urmă cu puțin timp, că renunță la grevă. Ei spun că au ieșit pe traseu din grijă pentru cetățeni, pentru că astăzi toată lumea merge la lucru și, înainte, oamenii trebuie să își ducă și copiii la școală.

Transportul public a fost reluat în această dimineață la capacitate maximă. Sindicatul transportatorilor a anunțat că suspendă protestul având în vedere că este o zi lucrătoare și au discutat cu cei din consiliul de administrație care le vor analiza doleanțele.

De asemenea, tot astăzi, la Palatul Parlamentului, vor avea loc discuții între sindicaliști și o delegație parlamentară care să analizeze toate problemele cu care se confruntă salariații STB, deși negocierile de aseară între primarul Capitalei și liderii de sindicat au eșuat. Nicușor Dan a afirmat, imediat după întâlnirea cu sindicaliștii, că nu poate da curs cererii acestora de a-l schimba din funcție pe actualul director, Adrian Criț.

Primarul Capitalei le-a mai transmis salariaților să se gândească la faptul că astăzi este zi lucrătoare și la copiii care trebuie să ajungă la școală și care vor sta în frig dacă angajații STB nu vor ieși pe traseu.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru şi impactul asupra cetăţenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuţie cu membri Consiliului de Administraţie care au promis că analizează doleanţele salariaţilor în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuţie la Palatul Parlamentului cu o delegaţie parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului. Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a preluat problematica ridicată în această perioada şi va face demersuri către autorităţile decidente în vederea rezolvării acestora”, se precizează în comunicat.

„La ora 7.00, peste 90% din parcul de vehicule programat a ieșit în traseu, conform graficului de transport. După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala și a provocat daune financiare masive Societății de Transport Bucuresști, angajații au înțeles că nu pot ignora legea și obligațiile pe care le au față de cetățenii din zona metropolitană București Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, a căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătățirea condițiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineață”, a transmis marți dimineața STB.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *