George Simion, liderul AUR, a fost stropit cu cerneală la manifestările de 24 Ianuarie, din Piaţa Unirii din Iaşi, unde s-a sărbătorit Unirea Principatelor Române, deşi autorităţile locale nu au organizat niciun eveniment oficial.

Bărbatul care l-a mânjit a fost indentificat de poliție și are dosar penal. George Simion a cerut ca individul să nu fie sancționat, iar liderul unei organizații civice din Iași este convins că incidentul a fost regizat.

Copreședintele AUR a fost stropit cu cerneală în timp ce aștepta ca mai mulți oameni să se prindă în hora pe care o începuse în Piața Unirii din Iași, alături de mai mulți simpatizanți.

Un tânăr venit cu soția la manifestare, i-a aruncat în față lichidul și, imediat după, un bărbat a țâșnit ca să-l curețe pe politician cu un fes. Din mulțime s-a strigat „Rușine!”.

George Simion: ”Ei poate să arunce cu orice în noi!”

Hai să continuăm! Nerușinații! Rușine!”.

Cu jumătate de față vopsită în albastru, George Simion s-a urcat pe treptele hotelului Traian ca să se adreseze mulțimii. Un cântăreț la nai i-a pregătit intrarea.

Uitați ce îi fac lui Geoge Simion! Uitați!”.

George Simion, copreședinte AUR: ”Ei poate să arunce cu orice în noi. Noi nu ne temem decât de bunul Dumnezeu!”.

Fără să își curețe cerneala de pe față, politicianul s-a pozat cu susținătorii și unele doamne l-au sărutat pe obrazul colorat.

Apoi, George Simion a intrat în direct pe Facebook și – înconjurat de mai mulți oameni – a cântat.

Bărbatul de 31 de ani a fost dus la sediul poliției și are dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. O nemulțumire personală la adresa liderului AUR – spune poliția – l-ar fi făcut să arunce cu cerneală.

Ionel Apostol este președintele unei asociații civice din Iași. Nu exclude ca incidentul să fi fost însă regizat.

Ionel Apostol, președinte Asociația ”Împreună pentru A8”: ”Este mai mult decât evident că a fost o înscenare. Când persoana respectivă s-a apropiat de domnul Simion, domnul Simion știa că va veni să-i dea cu cerneală. A închis doar ochii instantaneu și n-a schițat niciun gest”, a declarat acesta pentru Știrile PRO TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *