ludovic orban
Ludovic Orban

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat la Realitatea Plus că nu mai doreşte să îl critice pe actualul lider al partidului, Florin Cîţu, pe motiv că nu poate lovi un om „căzut la pământ”, care va fi schimbat din funcție „când va dori Iohannis”.

„Ce am avut de spus, am spus în competiţie. Nu pot să dau cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat. Ce am avut de spus, am spus în competiţie. Nu pot să dau cu piciorul în cineva care este căzut la pământ şi care în curând va fi schimbat şi din funcţia de preşedinte al PNL. Cîţu va fi schimbat când va dori Iohannis şi va fi schimbat cu cel cu care doreşte Iohannis”, a afirmat Orban duminică seară, 23 ianuarie.

„Părerea mea e că nu mai poate să-l ţină foarte mult, nu poţi să ţii în fruntea unui partid o persoană care, practic, are credibilitate aproape zero în spaţiul public”, a adăugat președintele partidului Forța Dreptei.

Întrebat cine ar fi în opinia sa succesorul lui Florin Cîţu, Ludovic Orban a evitat să se pronunțe.

„Dacă m-aţi fi întrebat în urmă cu două săptămâni, probabil v-aş fi răspuns Nicolae Ciucă, dar nu și după acuzaţia de plagiat formulată de o persoană care s-a ocupat de subiectul ăsta, şi care atunci când a formulat o acuzaţie de plagiat a formulat-o pe baza unei analize foarte serioase, mă refer la doamna Şercan”, a mai spus Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte actuala situaţie a PNL, Ludovic Orban afirmă că partidul pe care l-a condus este „în prăbuşire” şi „fără vreo resursă de revenire”.

Pe 11 ianuarie 2022, Florin Cîțu a susținut că va putea fi schimbat din funcția de lider al PNL abia la Congresul care va avea loc peste 3 ani.

Totuși, cu referire la faptul că unii dintre liderii de filiale discută deja în culise despre organizarea unui Congres PNL în acest an, în urma căruia să fie debarcat, Cîțu nu a negat posibilitatea unui astfel de demers. El a precizat însă că „doar dacă vrem să ne batem joc de munca colegilor noştri din Guvern, de munca colegilor noştri, atunci putem să facem aşa ceva”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *