Grupul de lucru NATO înființat în România a fost de multă vreme cerut de țara noastră pentru a consolida flancul estic al Alianței, spune premierul Nicolae Ciucă. Prim-ministrul a explicat deciziile luate de NATO la summitul de joi de la Bruxelles.

Țările NATO au decis înființarea a încă patru grupuri de luptă pe flancul de est:

S-a luat decizia pentru un demers pe care țara noastră l-a făcut cu mul timp în urmă în sensul în care am dorit ca măsurile de descurajare pe flancul de est să fie cât mai echilibrate și să asigure securitatea credibilă pentru întreg flancul estic” a spus Nicolae Ciucă, potrivit B1TV.

A doua decizie luată în cadrul Alianței vizează descurajarea și consolidarea apărării NATO pe termen lung:

„Cea de-a doua decizie este aceea de revedere a elementelor conceptuale astfel încât NATO să organizeze descurajarea și apărarea alianței pe termen lung, concept ce va fi discutat si aprobat la Sumitiul de la Madrid. Au fost discutate elementele de consolidare a sprijinului partenerilor NATO. Au fost luate decizii care vin să garanteze tot ce înseamnă măsurile pe care cetățenii le așteaptă privind siguranța și securitatea lor”.

Aproximativ 1.000 de soldați vor face parte din grupul de luptă al NATO

Ministrul Apărării Naționale a spus câți soldați profesioniști are armata română, vorbind și despre grupul de luptă al NATO care va ajunge pe teritoriul țării noastre. Vasile Dîncu a precizat faptul că acest grup ar urma să fie format din aproximativ 1.000 de soldați.

NATO a luat o serie de decizii la summitul de la Bruxelles de joi. Alianța Nord-Atlantică a decis și înființarea a patru grupuri de luptă în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *