Putin vrea „groznificarea” Ucrainei, a spus premierul britanic Boris Johnson, care a explicat că țarul de la Kremlin vrea să repete scenariul din Groznîi, Cecenia din anii 99-2000, capitală pe care a bombardat-o până la ruine.

Liderul de la Kremlin nu va reuși, însă, să subjuge națiunea ucraineană, ci o consolidează, a spus șeful guvernului de la Londra într-un interviu pentru BBC, citat de Digi24.

Marea Britanie tocmai a decis să dubleze numărul de rachete trimis Ucrainei pentru a se apăra.

Putin vrea „groznificarea” Ucrainei, crede Boris Johnson: „Nu sunt optimist că Putin vrea asta (pace n.r.) cu adevărat. Cred că e hotărât să intensifice (atacurile n.r.) și să încerce să transforme marile orașe ale Ucrainei în Groznîi (capitala Ceceniei, devastată de forțele ruse – n.r.), așa cum a încercat întotdeauna să facă. Cred că este o greșeală tragică, dar asta pare să facă acum.

Cred că Ucraina poate câștiga. Nu cred că va fi ușor. Ucrainenii sunt într-o situație îngrozitoare. Nu cred că am mai văzut așa ceva în ultimii 80 de ani în Europa.

Ceea ce face Putin este inadmisibil. Într-un fel Putin deja a pierdut. Nu concepea o asemenea rezistență din partea ucrainenilor și cred că a înțeles complet greșit Ucraina. Este departe de a distruge Ucraina ca națiune, dimpotrivă o consolidează. Nu poate subjuga Ucraina. Nu poate câștiga în sensul acesta.

Treaba noastră este să le oferim instrumentele pentru a se apăra”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *