serghei lavrov
serghei lavrov

Rusia în conflict cu NATO. Rusia va intra în conflict cu NATO, amenință ministrul rus de externe Serghei Lavrov, dacă trupe străine vor fi trimise în Ucraina pentru „menținerea păcii. „Este propunerea Poloniei către Alianță de a trimite trupe în Ucraina, pe care Rusia o respinge cu fermitate și ar putea da naștere unui conflict extins, atrage atenția Lavrov.

Serghei Lavrov a insistat că o astfel de măsură va duce la o ciocnire directă între forțele rusești și cele ale NATO.

Colegii polonezi au spus deja că acum va avea loc un summit NATO şi că trebuie trimise trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce e vorba – va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale NATO, pe care nu numai că toată lumea dorea să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu”, a declarat Serghei Lavrov, potrivit RIA Novosti, citat de Reuters și B1TV.

Rusia în conflict cu NATO. Și, din nou, el a acuzat Statele Unite că nu ajută deloc negocierile dintre Rusia și Ucraina, ba dimpotrivă: „E greu să scapi de impresia că colegii noştri americani îi ţin de mână” pe ucraineni.

Washingtonul vrea „să domine” ordinea mondială prin intermediul sancțiunilor, a mai spus Lavrov.

Polonia e unul dintre cei mai importanți și activi aliați ai Ucrainei. Ea a acordat numeroase ajutoare Kievului și a cerut măsuri dure de sancționare a Moscovei.

Printre altele, Varșovia a propus interzicerea totală a comerţului UE cu Rusia, excluderea Rusiei din G20 și crearea unei misiuni de menținere a păcii în Ucraina.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat recent că „la următorul summit NATO, propunerea pentru o misiune de pace în Ucraina va fi înaintată oficial”. Summitul va avea loc joi, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski va susține un discurs prin videoconferință.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *