Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, după întâlnirea cu prefecții, că va propune în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ca masca să fie purtată în spații deschise, în toate județele care înregistrează un indice de noi cazuri de COVID-19 de peste 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori. De altfel Guvernul ia în calcul ca deplasările să fie limitate pe timp de noapte.

„Astăzi o să mai avem la ora 19.00 o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La reuniunea CNSU vom actualiza lista ţărilor şi măsurile care se impun în funcţie de evoluţia indicelui de răspândire. De asemenea, CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise pentru toate judeţele în care se depăşeşte rata de infectare de 1,5 la mie. Asta va fi o propunere din partea CNSU, ea trebuie transpusă în Hotărâre de guvern. Din cauză că sunt plecat mâine şi poimâine în vizită oficială în statul Israel, vom face şedinţă de Guvern joi şi, cel mai probabil, joi vom adopta modificarea la hotărârea privind starea de alertă”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul MAI, unde a participat la videoconferinţa organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Guvernul Orban ia în calcul limitarea deplasărilor pe timp de noapte

Premierul  Ludovic Orban a mai declarat că există și posibilitatea interzicerii circulației pe timp de noapte, în anumite zone. „În localitățile cu nivel ridicat de infectare se poate lua măsura limitării deplasării pe timp de noapte”, a punctat Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *