Guvernul PNL-PSD, la care se adaugă și UDMR, este un „compromis”
Guvernul PNL-PSD, la care se adaugă și UDMR, este un „compromis”

Guvernul PNL-PSD, la care se adaugă și UDMR, este un „compromis” în interesul românilor, susține vicepreședintele liberalilor, Gheorghe Falcă. El susține că s-a ajuns în această criză politică din cauza foștilor lor parteneri, USR, care au trădat.

„Cred că colegii mei au argumentat destul de bine relația cu cele două partide. Trebuie să recunoaștem că în România, din punct de vedere politic, toți s-au bătut cu toți și am realizat acum o mare neîncredere în clasa politică, în politicieni, în instituțiile statului, chiar în serviciile din educație și sănătate” a spus Gheorghe Falcă într-o emisiune B1TV.

Cred că, pe termen scurt, e nevoie de o coaliție care să fie mai puternică, cu un număr mai mare de oameni, să trecem certificatul verde digital, să gestionăm criza energetică și urmează apoi PNRR, care înseamnă 64 de reforme într-un timp foarte scurt. Posibil a cântărit mult mai mult parcursul cu PSD decât cel cu cei care ne-au fost parteneri și, trebuie să fi sinceri, ne-au trădat și am ajuns în această criză politică datorită lor”, a mai spus europarlamentarul.

Guvernul PNL-PSD, un compromis. Întrebat dacă va mai merge PNL la Cotroceni cu o propunere de premier, acesta a răspuns: „Cred că indiferent cu cine va merge fiecare partid la consultări, președintele României va numi premierul desemnat. Cred că partidele ar trebui să se concentreze pe ce înseamnă program de guvernare și reforme”.

Gheorghe Falcă și-a manifestat apoi speranța că Ziua Națională ne va prinde cu un guvern stabil și legea certificatul COVID adoptată.

Despre criticile aduse de Ludovic Orban, fostul președinte PNL, Gheorghe Falcă a declarat: „Și eu politic am fost competitorul PSD și mă bucur că cetățenii m-au ales pe mine mereu, și nu candidații PSD, dar la un moment dat în viață poți să faci un compromis, așa încât cetățenii să câștige din acest compromis. Dacă această guvernare va da rezultate, dacă ieșirea din crize va fi rapidă, dacă pregătirea României pentru PNRR merge bine, atunci putem spune că gestul a fost corect. Orban trebuia să rămână în partid. Cum spune că a dăruit mult partidului, la fel putem spune că a primit de la partid și cariera lui acolo e, în PNL”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.