Guvernul vrea să distrugă producătorii români spune Gabriela Firea
Guvernul vrea să distrugă producătorii români spune Gabriela Firea

Guvernul vrea să distrugă producătorii români în favoarea supermarketurilor, crede fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea. Ea a luat o poziție vehementă față de anunțul președintelui Klaus Iohannis, care a sugerat că nu va promulga legea piețelor adoptată de PSD săptămâna aceasta, prin care se elimina decizia Executivului de închidere a piețelor acoperite ca măsură de combatere a răspândirii coronavirusului.

„E clar că președintele Klaus Iohannis nu va promulga legea” privind redeschiderea piețelor în spații închise „și astfel milioane de români obișnuiți – atât comercianți, cât și consumatori – vor continua să sufere grav, în favoarea supermarketurilor” a scris Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

„Deciziile împotriva oamenilor, luate de acest guvern incompetent și corupt, fac din ce în ce mai mult rău. Orice zi în plus cu guvernul Orban la conducerea țării înseamnă mai multe cazuri de îmbolnăviri, mai mulți șomeri, mai multe falimente, mai multă sărăcie, mai mult pericol pentru viața și familia fiecărui român. Am discutat această situație gravă, în această seară, cu social-democrații de la sectorul 1, conduși de președintele Daniel Tudorache, și colegii social-democrați din județul Ilfov”, a scris Gabriela Firea, care acum este prim-vicepreședintă PSD.

Fostul primar din București a mai spus că „PNL și Orban vor să-i distrugă cu orice chip pe producătorii românii. N-au milă, n-au înțelegere, nici măcar nu mimează că le pasă! Țin în continuare piețele închise, în pofida realității că piețele NU reprezintă focare de infecție și în disprețul deciziei Parlamentului care a dispus redeschiderea. E clar că Președintele Iohannis NU va promulga legea și astfel milioane de români obișnuiți – atât comercianți cât și consumatori- vor continua să sufere grav, în favoarea supermarketurilor”.

Guvernul vrea să distrugă producătorii români spune Gabriela Firea. „Nu există focare de infecție în piețe! Asociația Piețelor Agroalimentare semnalează public că de la începutul pandemiei, inclusiv în perioada sărbătorilor pascale, când măsurile erau mult mai drastice, activitatea din piețe s-a putut desfășura fără a fi afectată în vreun fel comercializarea produselor și că piețele agroalimentare au fost deschise pe tot parcursul anului și nu a fost înregistrat niciun focar de infecție”, a adăugat Gabriela Firea.

Prim-vicepreședinta PSD a subliniat că „Parlamentul a decis ieri (n.r. – marți) că pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară”.

„Sugestiv pentru ipocrizia parlamentarilor Dreptei Unite – PNL, USR – este că s-au abținut, n-au tăria de caracter să-i apere pe producătorii români, dar nici n-au avut curajul să respingă proiectul de lege respectiv și să fie în acord cu atitudinea guvernului Orban și a lui Iohannis. Au votat pentru 173 de deputați de la PSD, ProRomânia, UDMR, PMP, Minorități și Neafiliați; s-au abținut 93 de parlamentari de la PNL și USR. Pe 6 decembrie nu doar producătorii români alungați din piețe afară, în frig, vor avea posibilitatea să-i arate lui Orban și PNL ce înseamnă DREPTATE. Ci toți românii! Prin votul lor vor decide dacă România se va afunda în criza sanitară și economică, cu un guvern liberal incompetent la conducere sau se va vindeca. De votul lor va depide viața lor! Sănătatea lor! Locul lor de muncă! Viitorul copiilor lor!”, a mai spus Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *