O haită de câini maidanezi dădea târcoale capelei Anei Oros
O haită de câini maidanezi dădea târcoale capelei Anei Oros

O haită de câini maidanezi dădea târcoale capelei unde era depusă Ana Oros, femeia ucisă de câini pe Lacul Morii, ca într-un sarcasm suprem. Administrația cimitirului a chemat hingherii ca să ridice animalele.

Lângă capela din cimitirul Giulești – Sârbi, acolo unde e depus trupul femeii ucise de câini, a fost nevoie de intervenția hingherilor pentru a prinde o haită de maidanezi.

Angajații Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) au fost solicitați să intervină la cimitirul Giulești – Sârbi pentru prinderea unei haite de câini. La capela de acolo e depus trupul femeii ucise de câini, relatează B1TV.

Victima, angajată a Primăriei București, a fost sfâșiată de câini sâmbătă, în timp ce alerga pe un teren viran din zona Lacul Morii. Ea fusese atacată de câini și anul trecut, tot acolo. Potrivit mai multor informații, câinii din zonă au stăpâni, dar sunt lăsați liberi pentru a împiedica jurnaliștii și activiștii de mediu să investigheze arderile de deșeuri. De altfel, se pare că acolo ar activa mai multe grupări infracționale.

Fostul soțul al femeii ucise de câini cere pedepsirea vinovaților.

„Ceea ce s-a întâmplat cu Ana este inadmisibil, mai ales într-o societate educată. Fiecare om trebuie să fie liber să se manifeste în pasiunile sale. Cei vinovați trebuie să plătească. De la primul la ultimul, cu vina mai mare sau mai mică”, a afirmat soțul femeii ucise de câini.

Aceasta va fi înmormântată sâmbătă, în orașul ei natal, Baia Mare.

Autoritățile dau vina unele pe altele

Între timp, autoritățile dau vina unele pe altele. Ciprian Ciucu (PNL), primarul sectorului pe raza căruia s-a produs tragedia, dă vina pe conducerea ASPA, care s-ar fi concentrat mai mult pe târguri de animale și pe acțiuni de comunicare publică, în loc să se axeze pe partea de capturare a câinilor maidanezi.

De cealaltă parte, potrivit mai multor informații publice, parte din ele publicate de ASPA, Autoritatea nu a avut sprijinul Poliției Locale, din subordinea lui Ciucu, în acțiunile pe care le-a întreprins. De asemenea, agenții locali ar fi trebui să sancționeze stăpânii câinilor din zona Lacul Morii, dar nu au făcut nimic. Acest lucru a alimentat speculațiile că există o complicitate a instituțiilor statului cu clanurile care comit infracțiuni în zona respectivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *