Compania aeriană națională TAROM se confruntă cu o criză majoră, după ce mai mulți piloți s-au declarat inapți medical pentru zbor, ducând la anularea mai multor curse, inclusiv către destinații populare de vacanță. Situația a generat nemulțumiri în rândul pasagerilor și a scos la iveală probleme structurale ale companiei.

Potrivit surselor Antena3.ro, inițial au fost anulate trei zboruri duminică noaptea, iar luni dimineața alți nouă piloți au anunțat că sunt indisponibili din motive medicale. Acest lucru a dus la anularea curselor către Cairo, Amman, Beirut și Budapesta, lăsând sute de pasageri blocați pe Aeroportul Otopeni.

Un pasager afectat de situație a declarat: „Am fost anunțați că zborul nostru a fost anulat și că se caută alternative. Am cerut în repetate rânduri să vorbim cu cineva din conducerea companiei, dar acest lucru nu s-a întâmplat.”

Surse din interiorul TAROM sugerează că problemele sunt cauzate de lipsa acută de personal, cu aproximativ 60 de angajați părăsind compania în ultimii doi ani. Se pare că „Boeing are cu 20 de piloți mai puțin decât numărul minim necesar”, iar situația este similară și pentru flota Airbus.

Compania TAROM a emis un comunicat oficial, declarând: „În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat ‘inapt de zbor’, fiind în imposibilitatea restabilirii planului de zbor într-un timp atât de scurt.”

TAROM a anunțat anularea zborurilor ROT101/2 Otopeni-Cairo-Otopeni, ROT167/8 Otopeni-Beirut-Otopeni și ROT187/8 Otopeni-Amman-Otopeni, asigurând că „siguranța pasagerilor este prioritatea noastră absolută” și promițând să ofere alternative pentru pasagerii afectați.

Această situație scoate la iveală probleme mai profunde în cadrul companiei, inclusiv condiții de muncă precare și încălcări ale Codului Muncii. Sindicatele piloților susțin că membrii lor „au dus greul menținerii companiei pe linia de plutire și au veniturile echivalente cu cele din anul 2007”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *