Harta lui Medvedev. O hartă a unei Ucraine împărțite între vecini a fost publicată de fostul președinte rus Dmitri Medvedev. O parte din Ucraina, incluzând Bucovina de Nord, a fost atribuită și României.

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a publicat pe Telgram o hartă a Europei în care Ucraina este împărțită între alte țări.

Felia cea mai mare este la Rusia, evident, iar altele mai mici sunt înglobate teritoriilor Poloniei și României, relatează Kyiv Independent, preluat de B1TV.

De altfel, liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, Denis Pușilin, a făcut apel miercuri la Rusia să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei, inclusiv capitala Kiev, spunând că principalele orașe ale țării sunt ruse.

„Astăzi a venit vremea eliberării orașelor rusești, fondate de ruși: Kiev, Cernihiv, Poltava, Odesa, Dnipro, Harkov, Zaporojie, Luțk”, a scris Denis Pușilin pe Telegram, cu ocazia aniversării eliberării de către sovietici a orasului Brest, din Belarus, dupa ocuparea acestuia de către nazisti.

Orașele menționate de Pușilin acoperă aproape toată zona geografică a Ucrainei.

Înainte de invazia din februarie, Rusia a purtat un război hibrid împotriva Ucrainei timp de 8 ani, ocupând peninsula Crimeea și o parte din estul Ucrainei în 2014 și a lansat o invazie deschisă pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *