Dmitri Medvedev amenință cu judecata de apoi dacă Ucraina sau puterile occidentale vor ataca Crimeea. Fostul președinte al Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului rus de Securitate a spus că refuzul Ucrainei și al puterilor din Occident de a recunoaște controlul Rusiei asupra Crimeei reprezintă o „amenințare sistemică” pentru această țară și orice atac extern asupra regiunii va provoca un răspuns de tip „Judecata de Apoi”.

Dmitri Medvedev amenință cu „Ziua Judecății de Apoi” în cazul unui atac asupra Crimeei, transmite Reuters, citat de B1TV, pentru că oficialii ruși se tem de rachetele de ultimă generație HIMARS furnizate de țările occidentale.

În anul 2014, Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea, după ce în urma unor proteste de masă președintele pro-Moscova de la Kiev a fost înlăturat de la putere. Această anexare contravine dreptului internațional și nu este recunoscută de Ucraina, sau de comunitatea internațională.

„Dacă orice alt stat, fie că este vorba de Ucraina sau de țările NATO, crede că Crimeea nu este a rușilor, atunci aceasta este o amenințare sistemică pentru noi. Este o amenințare directă și explicită, mai ales având în vedere ce s-a întâmplat cu Crimeea. Crimeea s-a întors la Rusia”, a declarat Medvedev.

De asemenea, Crimeea este foarte importantă pentru Rusia, mai ales pentru că include cartierul general al flotei sale din Marea Neagră, la Sevastopol.

Rusia amenință NATO cu al Treilea Război Mondial

„Orice invadare a peninsulei Crimeea de către un stat membru NATO ar putea echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, care ar putea duce la „Al Treilea Război Mondial, a declarat la sfârșitul lunii iunie fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit ndtv.com.

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Și asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de a invada Crimeea este o declarație de război împotriva țării noastre. Și dacă acest lucru este făcut de un stat membru NATO, aceasta înseamnă un conflict cu întreaga alianță nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă”, a declarat Medvedev pentru site-ul de știri Argumenty i Fakty.

.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *