Hidroelectrica va oferi în continuare curent ieftin pentru populației, în ciuda zvonurilor de pe piață precum că vânzarea de energie electrică va fi limitată de Guvern doar marilor consumatori, pentru că prețul este mult sub cel al multinaționalelor din domeniul energiei de pe piață. Directorul Hidroelectrica, Bogdan badea, a declarat că va oferi în continuare curent atât pentru clienții actuali, cărora le expiră contractele, și va merge și mai departe către atragerea de noi clienți, în contextul noilor modificări legislative de la 1 ianuarie 2024.

Hidroelectrica va oferi energie “la cel mai bun preț din piață” și după 1 ianuarie când va intra în vigoare noul mecanism de semi-reglementare a pieței de energie electrică, a explicat Bogdan Badea.

Mai exact, și după ce va intra în vigoare obligația de a vinde energia în sistemul de achiziție centralizată, compania va continua să faca oferte pentru a atrage clienți noi pe furnizare și va oferi re-contractarea pentru clienții cărora le vor expira contractele între timp.

Vom continua să facem oferte și pentru clienții casnici și pentru clienții non-casnici la cele mai competitive prețuri din piață și după 1 ianuarie 2023. Vom face și fidelizare, vom continua și cu clienții cărora le expiră contractele”, a declarat Bogdan Badea pentru Economica, potrivit B1TV.

Directorul Hidroelectrica spune că firma va face oferte de piață concurențială avantajoase pentru clienții casnici și după 31 decembrie 2022, când expiră actuala ofertă de 0,25 lei/kWh pentru energia activă, cea mai bună din piață, dar nu a spus un preț. „Oferta de după 1 ianuarie va fi la cel mai competitiv preț din piață”, a spus Badea.

În acest moment Hidroelectrica a ajuns furnizor de energie electrică pentru circa 450.000 de clienți casnici.

Guvernul a aprobat recent o Ordonanță de Urgență care impune producătorilor de energie electrică obligația de vinde energia încă necontractată la prețul fix de 450 de lei/MWh către operatorul pieței de energie, OPCOM, urmând ca apoi OPCPOM să vândă energia la același preț furnizorilor cu clienți finali, operatorilor rețelelelor de distribuție și transport și clienților industriali mari.

Mecanismul, denumit de achiziție centralizată, se aplică între 1 ianuarie 2023 și 31 martie 2025.

Hidroelectrica operează un număr de 209 centrale, cu o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *