sorin lavric
sorin lavric

Parlamentarii au izbucnit în hohote de râs la discursul senatorului AUR Sorin Lavric, când acesta a spus că formațiunea condusă de George Simion este pro-europeană, „un partid devotat valorilor europene”, iar pentru AUR progresul în UE înseamnă „să dăm viaţă proiectului şi valorilor pe care le-au avut în minte părinţii fondatori ai Uniunii”. De menționat că inclusiv senatorul AUR a râs alături de ceilalți parlamentari, scrie Digi 24.

Declarația a fost făcută în ședinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la UE. Momentul poate fi urmărit în video, începând cu 1:17:30.

„Am să încerc să vă descriu lapidar viziunea partidului AUR în privinţa Uniunii Europene şi a locului României în această Uniune, cu atât mai mult cu cât ştiţi foarte bine că a devenit un laitmotiv ca despre cei de la AUR să se spună că sunt eurosceptici, că sunt anti-occidentali, că ni s-a cuibărit în cap ideea Ro-exitului, că trebuie musai ca România să iasă din UE şi, fireşte, ca tacâmul să fie complet, noi, cei de la AUR, suntem rusofili şi putinişti”, a precizat Sorin Lavric.

„Ţin să vă spulber toate aceste temeri şi să vă spun, din capul locului: AUR este un partid pro-european, în mod răspicat, este un partid devotat valorilor europene, nici nu ne trece prin cap să fim adepţii Ro-exitului pe care ni-l imputaţi atâta şi cu atât mai puţin nu putem să fim putinişti, de vreme ce suntem în NATO. Suntem loiali partenerilor noştri, nu se pune problema de a privi cu simpatie tendinţa imperialistă rusească şi nu ne mai bănuiţi că avem în spate cine ştie ce agenţii venite de la Moscova”, a susţinut Sorin Lavric, în plenul reunit al Parlamentului, la şedinţa solemnă dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Senatorul Sorin Lavric a adăugat că Alianţa pentru Unirea Românilor împărtăşeşte proiectul iniţial al părinţilor fondatori ai Uniunii Europene, „al lui Adenauer, al lui Schumann, al lui Monet, o Uniune Europeană alcătuită din naţiuni creştine şi state suverane”.

„Este esenţial acest lucru. Tocmai de aceea suntem pro-europeni într-o naţiune europeană. Fără suveranitatea statelor şi fără religia creştină, Europa se duce de-a berbeleacul. Vă amintesc simbolul UE. Este cununa, diadema de 12 stele, acele 12 stele nu se referă la numărul statelor, că suntem 27 de state în UE, acele stele se referă la cei 12 apostoli şi, în acelaşi timp, la cununa Maicii Domnului. Părinţii fondatori ai UE erau catolici practicanţi, ei credeau în UE şi erau încredinţaţi că religia creştină va fi un liant al UE. În schimb, dacă progres înseamnă atingerea unei Uniuni înţelese ca un stat supra-federal, cu o singură capitală, cu un singur parlament şi cu un singur preşedinte, noi nu împărtăşim o asemenea idee. Pentru noi, singurul viitor este cel al UE, înţeles ca un club select de naţiuni creştine şi de state suverane”, a precizat Sorin Lavric.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *