Ilfov fără țânțari: Cum ne scapă CJ Ilfov de insectele care sug sângele poporului
Ilfov fără țânțari: Cum ne scapă CJ Ilfov de insectele care sug sângele poporului

Campania „Ilfov fără țânțari”, organizată anual de Consiliul Județean Ilfov, a debutat la începutul lunii aprilie 2024, având ca scop combaterea țânțarilor adulți și a larvelor lor. În realitate este o obligație a primăriilor, botezate pompos „campanie”.

Echipe specializate dotate cu mașini adecvate pulverizează o soluție specială în zonele vizate, începând cu localitățile care au solicitat cel mai mult ajutorul campaniei.

Atenție: Soluția utilizată este toxică pentru albine, deci este important ca apicultorii să fie informați și să ia măsurile necesare pentru a-și proteja stupii, explică purtătoare de cuvânt a CJ Ilfov, Mirabela Dumitrache.

În fiecare seară, colegii mei de la serviciul de dezinsecție, serviciul județean, merg în teren, cu niște mașini echipate corespunzător, cu niște specialiști, și împrăștie această soluție, care este toxică pentru albine, deci avem în comunicatele de presă menționate pe pagina noastră de Facebook și aceste contraindicații, astfel încât oamenii să fie atenți la această soluție. La începutul lunii aprilie am început acțiunea «Ilfov fără țânțari» și o să continue și în zilele viitoare, în funcție de situație. Localitate cu localitate, mergem rând pe rând”, a declarat Mirabela Dumitrache duminică seară, într-o emisiune B1TV.

Succesul campaniei depinde de colaborarea cu primăriile din județ, care pot solicita intervenția echipelor specializate în zonele cu probleme. Campania „Ilfov fără țânțari” se desfășoară pe parcursul a aproximativ o jumătate de lună, începând cu luna martie-aprilie, putând fi extinsă în funcție de solicitări și de gradul de infestare cu țânțari.

Cum se procedează? Un parteneriat pe care Consiliul Județean cu acest serviciu județean l-a efectuat deja și cu primăriile din județul Ilfov. Rând pe rând, primăriile aderă la acest parteneriat, unde este nevoie, și colegii mei merg în teren pentru a soluționa această problemă”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Campania de pulverizare cu substanțe împotriva insectelor se desfășoară anual în Ilfov, în perioada martie-aprilie, a mai explicat Mirabela Dumitrache.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *