Imigranții din Afganistan pot fi primiți în România, însă condiționat de un aspect foarte important, a explicat ministrul de interne Lucian Bode. Mai exact, persoanele care ajung în România trebuie să treacă prin verificări ample de securitate ale instituțiilor cu asemenea atribuții în stat, a explicat ministrul de interne.

România are capacitatea de a primi migranți din Afganistan, dar condiționat, a explicat Lucian Bode.

Avem două centre de custodie unde avem peste 200 locuri cu un grad de ocupare de sub 60%. Vorbim de centre în regim închis.

Avem șase centre de azil care au capacitate normală de funcționare de 1.100 de locuri, din care acum sunt libere 751. În două centre se fac lucrări.

Suntem pregătiți să primim în aceste centre colaboratori ai structurilor noastre, persoane aflate în risc iminent – jurnaliști, magistrați – studenți care beneficiază de burse în România și în general persoane aflate într-un pericol iminent în Afganistan, cu o singură condiție: verificările să fie realizate de structurile de securitate ale statului român, facem aceste analize pe tot ce înseamnă componentă națională.

România are capacitate de a primi migranți, dar condiționat”, a declarat Lucian Bode, potrivit B1TV.

Imigranții din Afganistan, situația la granițe. Potrivit ministrului de Interne, în România au încercat să între 47.000 de migranți. 10.000 au fost depistați în interiorul granițelor, iar 37.000 au fost întorși la frontieră.

România se află pe ruta de tranzit a Balcanilor de Vest. Avem forțe dislocate în special pe granița de vest. România este pregătită în perspectiva unui val de migranți care se preconizează”, a adăugat Lucian Bode.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.