A vândut produse de slăbire de la Herbalife. Susține că a monitorizat activitatea culturală a unei asociații care vinde făină din oase animale în Botoșaniul natal. În paralel CV-ul conține și faptul că ar fi lucrat la o altă asociație din județul Mureș. Aceste calități excepționale l-au propulsat în Consiliul Județean Botoșani unde a fost ales în 2016 pe listele PSD. Lumea Politică vă prezintă profilul unui politician pe care colegii săi l-au considerat compatibil cu demnitatea de membru al Consiliului de Studierea Arhivelor Securității.

După ce am analizat activitatea domnului Boris Cătălin Precul considerăm că există indicia rezonabile ca el să nu fie compatibil cu nicio funcție publică. Pe alocuri textul poate părea hilar dar nu este așa. Prezentăm faptele așa cum le-am regăsit în diferite documente oficiale.

Făină de oase, tărâțe de grâu și produse de slăbit în CV-ul lui Cătălin Precul

Conform CV-ului oficial Boris Cătălin Precul a început lucrul la magazinul tatălui său Dorin. Magazinul sătesc era locul ideal pentru proaspătul licențiat în drept. Concomitent, Precul junior vindea și produse pentru slăbit de la Herbalife, o structură piramidală de marketing.

În 2013 tânărul politician susține că a devenit vicepreședinte al Institutum Consortium Integrum. Deși denumirea este pompoasă, am descoperit că este vorba despre o asociație care vinde făină de oase și tărâțe de grâu.

faina de oase

Mult mai important, ONG-ul este membru al Grupului de Acțiune Locală Valea Bășelului de Sus, structură menită să participe la diferite programe finanțate prin fonduri europene. Nu există date despre activitatea asociației deoarece asociația nu și-a publicat datele financiare.

Las Fierbinți – varianta Botoșani

Din postura de ONG-ist care vinde oase măcinate  Precul a fost ales consilier județean. A renunțat repede la mandate și a fost angajat ca și consilier la cabinetul președintelui CJ Botoșani în perioada. În același timp, Precul era și jurist la firma tatălui său.

Aici începe sarabanda afacerilor. Inevas Mido Business operează un magazin mic, „La Dorin”. Ceva în genul magazinului lui Oaie portretizat în serialul Las Fierbinți. Situat într-o clădire dărăpănată din localitatea natală a politicianului Cătălin Precul, Vlăsinești.

Magazinul „La Dorin” era, la rândul său membru în GAL Valea Bășelului. Orașul Săveni și comunele Vlăsinești, Hănești și Drăgușeni s-au înghesuit repede să se aprovizioneze de „La Dorin”. Comunele Cotușca și Manoleasca au trimis unitățile de învățământ să cumpere de la magazinul politicianului.

la dorin

Suspiciuni rezonabile de incompatibilitate la Cătălin Precul

CV Cătălin Precul

Toate localitățile acestea sunt și membre în GAL Valea Bășelului alături de firma lui Dorin Precul și asociația fiului. Aceleași localități aveau treabă și la cabinetului Președintelui CJ Botoșani. De acolo primeau finanțare.

Practic, Cătălin Precul interacționa cu primarii atunci când aceștia veneau la Consiliul Județean din postura de consilier al Președintelui. Atunci când primarii veneau „La Dorin”, același Cătălin Precul interacționa cu ei din postura de jurist la  Inevas Mido Business.

În total 128 de contracte au fost semnate de firma patronată de Dorin Precul cu autorități publice. Marea majoritate membre ale Grupului de Acțiune Locală Valea Bășelului. Toate subordonate într-un fel Consiliului Județean unde fiul, Cătălin Precul lucra.

Cătălin Precul firmă

Sanatoriul condus de CJ Botoșani – abonament „La Dorin”

Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga este condus de un consiliu de administrație compus din cinci oameni. Doi sunt desemnați de Direcția de Sănătate. Trei sunt desemnați de Consiliul Județean Botoșani. Practic, colegii lui Cătălin Precul conduc instituția de sănătate.

Considerăm că între această situație și zecile de contracte făcute de sanatoriu cu firma lui Dorin Precul nu este nicio legătură. Cu toate acestea, măcar Agenția Națională de Integritate poate să vadă dacă acesta mai este în măsură să ocupe funcția de membru al Colegiului Național de Studiere a Arhivelor Securității.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *