Au furat mâncarea bolnavilor din spital, la Botoșani. Angajați sancționați
Au furat mâncarea bolnavilor din spital, la Botoșani. Angajați sancționați

Au furat mâncarea bolnavilor din spital. Cinci angajați ai spitalului de urgență din Botoșani au fost prinși cu mâncare ascunsă, sustrasă din cămara spitalului, pe care intenționau să o ducă acasă.

Cei cinci angajați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani au fost sancţionaţi după ce ar fi încercat să fure din mâncarea bolnavilor. Pedepsele date angajaţilor de comisia de disciplină presupun însă reduceri salariale de mică anvergură.

Au furat mâncarea bolnavilor din spital. În luna octombrie, conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, a constat că din bucătăria unităţii sanitare lipsea o cantitate considerabilă de carne şi legume, relatează Adevărul.

Ulterior, hrana ar fi fost descoperită într-un coş de inox, destinat deşeurilor. Conducerea spitalului bănuieşte că mâncare a fost ascunsă de mai mulţi angajaţi ai spitalului, pentru a fi sustrasă.

Era vorba despre mâncarea bolnavilor, echivalentul a 50 de porţii constând în mai multe pungi cu legume şi în jur de opt kilograme de carne. Au fost bănuiţi mai mulţi angajaţi, printre care şi cei de la bucătărie. A fost întrunită o comisie de cercetare disciplinară şi au fost sancţionaţi cinci angajaţi, printre care bucătari, coordonatorul bucătăriei. dar şi îngrijitori de la bucătărie. Pedepsele nu au fost însă drastice, deşi sunt bănuiţi că au luat din mâncarea bolnavilor. Mai precis, trei angajaţi au primit o pedeapsă cu diminuarea salariului cu 10%, pe trei luni, iar alţi doi angajaţi vor lua mai puţin cu 5%, la leafă, pe aceeaşi perioadă. În paralel, are loc şi o anchetă a Poliţiei, pentru delapidare.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *