Preşedintele PNL Neamţ, deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție: Cristian Ene, avocatul care a coordonat apărarea, a dovenit instanței că fapta nu există. Cozmanciuc fusese trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care era acuzat de trafic de influenţă.

Avocatul Cristian Ene, cunoscut pentru victorii răsunătoare în instanță, a coordonat o echipa de avocați și a obținut un alt mare succes în cel mai recent proces în care a fost implicat un om politic, dezvăluie MediaFlux.ro.

Președintele PNL Neamț a fost achitat de ICCJ

Deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, preşedinte al PNL Neamţ, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în luna februarie a anului trecut, într-un dosar în care era acuzat de trafic de influenţă. Procurorii DNA au susținut că politicianul ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, cerând în schimb 500.000 de lei.

Procurorii anticorupţie notau în rechizitoriu că, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” o persoană apropiată de omul de afaceri.

„Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie, în funcţia de director general al ANAR a fost numită o altă persoană”, spuneau anchetatorii.

Cristian Ene și echipa de avocați au dovedit că fapta NU există

„Am luat la cunoștință CU SURPRINDERE, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Nu am săvârșit nicio infracțiune. Sunt NEVINOVAT”, spunea, la momentul respectiv, președintele PNL Neamț.

Apărarea a fost asigurată de maestrul Cristian Ene, alături de Florin Cojocaru, Stefan Diaconescu și Alexandru Terta. Echipa a dovedit că acuzatia DNA ului imputată deputatului Cozmanciuc , nu a existat și că nu există nici o probă ce să fi susținut acuzarea acestuia.

Astfel, Înalta Curte de Casatie și Justitie a dispus Achitarea deputatului Mugur Cozmanciuc după ce a constatat că fapta pentru care DNA Bacău îl anchetase și pentru care l-a trimis în judecată NU există.

Cine e avocatul Ene

Cristian Ene, celebru avocat din generația tânără, a intrat în atenția opiniei publice doar 25 de ani, după ce l-a apărat chiar pe fostul președinte Traian Băsescu, inclusiv în dosarul „Flota”.

De-a lungul vremii, Cristian Ene a avut în portofoliu și alţi politicieni și oameni de afaceri importanţi: Mircea Sandu – FRF – dezafilierea Universității Craiova – scăpat de plata a peste 240 milioane de euro, Gino Mario Iorgulescu – lipsire de libertate, Mihai Corbu – fost Director Gazprom si Lukoil – scăpat de condamnarea de 7 ani, din prima instanță, Marian Petrache – trafic de influență/luare de mită – clasare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *