Preotul Visarion Alexa, aflat în prezent sub control judiciar într-un dosar de agresiune sexuală, este acuzat de alte cinci persoane de aceleași fapte.

O femeie a depus o plângere la Secția 20 de Poliție pentru fapte care ar fi avut loc între anii 2010 – 2016. Aceasta a spus anchetatorilor că ar fi fost agresată de preotul Visarion Alexa și în biserică, și într-un autoturism, au declarat surse din anchetă pentru ziarul Libertatea. Nu este singura plângere.

Potrivit unor surse din anchetă, au fost făcute cinci plângeri penale pentru agresiune împotriva preotului. După ce preotul a fost reținut și apoi eliberat sub control judiciar, mai multe postări ale unor presupuse victime ale sale au apărut pe rețelele de socializare. „Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Eram bulversată. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și «dragostea» față de aproape”, se arată în postarea de pe Facebook.

Visarion rămâne sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa rămâne în continuare sub control judiciar. Asta după ce inițial, atât preotul, cât și procurorii au contestat măsura. Azi, judecătorii de la Tribunalul București au respins măsura propusă de procurori (n.r arestarea preventivă). Decizia este definitivă.

Inițial, preotul Visarion Alexa a fost pus sub control judiciar, sâmbătă, 17 septembrie. Preotul, suspendat de la slujire, a recunoscut că a agresat-o pe prima femeie care l-a acuzat Săptămâna trecută, preotul Visarion Alexa a fost audiat și de Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, unde, potrivit unui comunicat al Patriarhiei, și-a recunoscut faptele.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații“, a transmis Arhiepiscopia, care a menționat că „poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel”. Arhiepiscopia Bucureștiului i-a comunicat măsurile pe care le-a luat împotriva sa. Prima interdicţie spune că preotul Visarion Alexa este suspendat de la slujire. Altfel spus, are interdictie sa oficieze orice serviciu religios. Iar lista continuă cu retragerea funcţiei de paroh, dar şi cu obligaţia de a informa constant Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor judiciare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *