Încălzirea din București a ajuns în cea mai gravă situație din ultimii 30 de ani și frigul din apartamente poate duce la tragedii de proporții, avertizează fostul director al RADET, Radu Opaina. De frica facturilor prea mari și a lipsei agentului termic, mulți dintre locuitorii de la bloc au recurs la sobe improvizate, care pot arunca blocul în aer într-o clipită.

Radu Opaina a declarat că în Capitală situația este mai gravă ca în urmă cu 30 de ani. E o situație mai rea ca în vremea lui Nicolae Ceaușescu, când nu exista apă caldă și căldură în apartamente, a afirmat directorul Federației Asociațiilor de Proprietari din România, într-o emisiune B1TV.

Este mai rău ca acum 30 de ani. E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați.

Vom trece la metoda lemne. Sunt localități în România, acolo unde dacă mergem să vizităm la parterul blocurilor, vedem numai magazine pentru lemne și pentru cărbuni.

I-am întrebat, se încălzesc cu lemne și cărbuni în apartamente. Își fac sobe improvizate, pentru că blocurile nu au aerisiri.

Improvizația înseamnă să te uiți non-stop la ea, pentru că altfel iei foc. Românul este atent non-stop la viața cu toate cele, nu doar la asta, și uită. Adoarme cu aragazul deschis, uită să deschisă ușița la sobă…. Doamne ferește!”, a spus Radu Opaina.

Am fost director RADET trei luni de zile și m-am lămurit cu ce se întâmplă în sistem, și dovada este că am ajuns aici unde am ajuns, într-o situație foarte critică și foarte grea, foarte gravă, iar cine este expus acestor situații va îngheța de frig, iar dacă nu va îngheța de frig, ori va lua foc blocul, ori va bubui apartamentul”, a adăugat fostul director al RADET.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *