Vouchere sociale vor continua și în 2023, indiferent de cât de greu va fi
Ce i-a spus fiul lui Marcel Ciolacu despre arestările din politică

Vouchere sociale vor continua și în 2023, indiferent de cât de greu va fi din punct de vedere economic, afirmă președintele PSD, Marcel Ciolacu. El nu a pierdut prilejul să arunce vina pe fosta guvernare, respectiv Florin Cîțu și Dan Vîlceanu, pentru că nu au făcut „nimic” pentru îmbunătățirea situației economice.

Pachetele economice și sociale vor fi asemănătoare celor din acest an și reprezintă o prioritate separat de creșterea pensiilor și a salariului minim, a spus Marcel Ciolacu.

Suntem într-o perioada de criză, de aceea am decis și să poți împinge ratele la bănci. Eu nu aș face-o și nu aș încuraja, dar dacă e nevoie, măcar ai o portiță. Cîțu a întors în economie 2% din PIB, ca țările din Africa. Acum avem în jur de 6% din PIB întors în economie, prin pachetele sociale și economice.

Voucherele sunt negociate și pe exercițiul financiar pe anul viitor. Vom mai avea încă un pachet social și unul economic. Anul trecut pachetul economic a fost mai mare decât cel social și uite că avem cea mai mare creștere economică din Europa. Dar trebuie să se regăsească și în buzunar. S-au făcut niște eforturi considerabile, iar dacă economia a avut creștere înseamnă că măsurile luate au fost corecte. Nu ne-am comportat ca niște idioți, dar trebuie să vedem și contextul european și mondial și faptul că avem război la graniță. Nu e de vină nimeni că Putin e nebun și a atacat Ucraina, dar nici nu putem să-l lăsăm să câștige, dacă vrem o Europă liberă” a declarat Marcel Ciolacu într-o emisiune, potrivit B1TV.

Liderul PSD a mărturisit că ia în calcul posibilitatea să piardă voturi, dar zice că și-o asumă, în ciuda predecesorilor săi în funcții cheie.

Dar trebuie să avem o logică, să construim ceva sustenabil pe termen lung și mediu. Sigur ca sunt nemulțumiri, e posibil ca românii să nu ne mai voteze, dar haide să fim corecți. Se construiește acum pentru anul viitor. Cîțu zice ca vrea 25% la pensii, dar el și Orban nu au dat un ban în doi ani de zile. Bine că suntem la guvernare.

Sunt eu de vină ca Vîlceanu nu a făcut nimic, că de 6 luni nu știm ce cuprinde PNRR? Eu înțeleg că răspund pentru guvernare, dar sunt eu de vină că ăla a dus datoria publică de la 35% la peste 50% și deficitul la 9,2%? Să răspundă.

Dar vreau să stiu exact de unde am plecat, cine a făcut aceste nenorociri, și atunci o să vin să spun, nu am nicio problemă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *