Începe școala iar purtatul măștii va fi o problemă mai ales pentru copiii mici spune profesorul Alexandru Rafila
Începe școala iar purtatul măștii va fi o problemă mai ales pentru copiii mici spune profesorul Alexandru Rafila

Începe școala iar purtatul măștii va fi o problemă, mai ales pentru copiii de vârstă mică. Este cu adevărat greu ca un copil să stea cu masca pe față șase ore, dar profesorul Alexandru Rafila are soluții. Fie să ia o pauză prin scoaterea măștii în spațiul exterior, fie purtarea unei măști textile. Însă aceasta nu poate fi utilizată decât în anumite condiții, explică reprezentantul României la OMS.

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că masca textilă este recomandată pentru copiii sănătoși, în timp ce masca medicală este recomandată pentru copiii care au alte afecțiuni cronice, ce le-ar putea pune în pericol sănătatea, pentru că ei ar putea să facă infecții care să se complice.

Începe școala iar purtatul măștii va fi o problemă. „Un copil e foarte greu să utilizeze masca atât timp și cred că (…) masca textilă este mai ușor de purtat, este mai simpatică. Dacă o facem adaptată școlii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluție”, a spus Alexandru Rafila, miercuri seara, la Digi24.

Este bine să fie organizate niște momente în care elevii să-și dea masca jos, să poată respira, să poată vorbi, dar în acele momente trebuie să fie respectată distanțarea, a precizat Rafila.

În ceea ce-i privește pe profesori, ei trebuie să poarte o mască medicală, pentru că ei sunt mai expuși, interacționând cu toți copiii, din mai multe clase. „Dacă din întâmplare, prin absurd, un profesor să zicem că ar fi infectat și nu știe acest lucru, masca medicală protejează în măsură foarte bună”, a explicat reprezentantul României la OMS.

Alexandru Rafila este rezervat cu privire la instalarea paravanelor de plexiglas între bănci ca mijloc de protecție împotriva coronavirusului, așa cum cer unele voci.

„Eu vreau să vă spun că toată discuția asta, și cu paravanele – sigur, eu nu sunt un expert al Ministerului Educației, am văzut că există un corp întreg de experți care au făcut și ghiduri și așa mai departe – dar ar trebui ținut cont ca ele să permită într-un fel și circulația aerului și un alt lucru foarte important este să fie perfect transparente, să fie curate, pentru că de obicei copiii nu se uită doar înainte, ci și lateral și trebuie să se țină seama de orice problemă legată de adaptarea copilului la procesul didactic”, a mai spus profesorul Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *