Iohannis așteaptă o solicitare CSM pentru revocarea Giorgianei Hossu
Iohannis așteaptă o solicitare CSM pentru revocarea Giorgianei Hossu

Klaus Iohannis așteaptă o solicitare de la CSM pentru a o revoca în funcție pe Giorgiana Hosu. Asta pentru că șefa DIICOT se întâlnește în fiecare seară că un inculpat, posibil viitor condamnat pentru fapte de corupție, soțul ei, Dan Hossu. Președintele României a spus că nu are prerogativele să o demită fără aviz de la CSM.

Dan Hossu, fost polițist trimis în judecată de către DNA a fost judecat pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informații nedestinate publicității și dare de mită iar la ultimul termen al procesului, miercuri, procurorii i-au cerut condamnarea.

Pronunțarea a fost stabilită pentru 15 septembrie, arată publicația G4Media.

Președintele României a fost întrebat în conferința de presă de miercuri dacă Giorgiana Hosu ar trebui să plece din funcție în aceste condiții, pentru că ar fi singurul șef de parchet în această situație.

„Da, e buna întrebarea si sunt convins ca va fi analizata aceasta speță de către CSM și vom primi de acolo un răspuns autorizat” a răspuns Klaus Iohannis.

Jurnalist: Părerea dumneavoastră, însă, poziția dumneavoastră, ca Președinte care a semnat numirea doamnei Hosu, care este?

Președintele României: Părerea mea este că CSM va da un răspuns la această chestiune.

Jurnalist: Totuși nu vă asumați poziția de Președinte care a semnat și tot el al trebui să revoce din funcție un procuror?

Președintele României: Dacă va exista o solicitare, atunci cu siguranță o voi analiza cu mare atenție. Dar eu nu am ca Președinte, nu am instrumente să analizez în detaliu aceste chestiuni, așa cum poate să o facă CSM.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *