Insula Belina ajunge înapoi la stat de la condamnatul Liviu Dragnea. Guvernul României o preia joi
Actualitate

Insula Belina ajunge înapoi la stat de la condamnatul Liviu Dragnea. Guvernul României o preia joi

Insula Belina, acaparată de Liviu Dragnea, revine la stat. Anunțul a fost făcut cu vădită satisfacție de premierul Ludovic Orban, înainte de ședința de Guvern de joi. A fost emis actul normativ prin care Insula Belina și Brațul Pavel va redeveni în proprietatea statului, adică a companiei Apele Române.

Orban a precizat că preluarea va fi curată, adică fără contractele Teldrum, firma controlată de fostul președinte al PSD Liviu Dragnea.

„Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care Insula Belina și brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD și ai lui Dragnea, azi insula va reveni în administrarea statului.

Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina și a brațului Pavel. Preluarea, pentru că a apărut o întârziere față de planul pe care l-am avut, se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Județean, adică beneficiarul Tel Drum. Preluarea va fi curată” a spus Ludovic Orban, potrivit PsNews.

Reglementările ulterioare precum și desființarea eventualelor construcții ilegale se va face printr-o ordonanță de Guvern, a precizat prim-ministrul Ludovic Orban.

„Trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în insula Belina și trebuie dispuse toate măsurile necesare. Ministerul Mediului va trebui să vină cu o Hotărâre de Guvern în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a insulei Belina și a brațului Pavel.

Așteptăm Hotărârea de Guvern cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist prin care baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului”, a mai spus premierul Orban.

Insula Belina și Brațul Pavel fuseseră transferate în 2013 printr-o Hotărâre de Guvern ( controlat de PSD atunci ) Consiliului Județean Teleorman. Aceste proprietăți au ajuns ulterior la Tel Drum și au fost utilizate de familia Dragnea pentru pescuit și relaxare. În acest dosar, DNA i-a trimis în judecată în iunie 2018 pe fostul secretar de stat Sevil Shhaideh și pe fostul președinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea.

În mai 2029, Liviu Dragnea a fost încercerat pentru a executa o pedeapsă de 3 ani și jumătate pentru fapte de corupție, primită în dosarul DGASPC Teleorman.

Related posts

Avocatul Poporului contestă la CCR încă o ordonanță a guvernului Orban. Renate Weber crede că discriminează judecătorii

Constantinescu Gabriel

PSD atacă programul de guvernare propus de Ludovic Orban cu metode populiste

Constantinescu Gabriel

Premierul Orban a cerut demiterea de urgență a Sorinei Pintea, după ce aceasta a revenit asupra demisiei

Mircea Badea, derapaj fără precedent într-o emisiune TV. Cum și-a permis să-l numească în față pe unul din consilierii premierului Orban

Constantinescu Gabriel

Spitalele cu secții de terapie intensivă trebuie pregătite pentru coronavirus, a cerut premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban îi consideră „duși cu capul” pe cei care susțin manipularea cifrelor coronavirusului

1 comment

Un actor care a jucat în filmul „Moromeții” candidează în Alexandria 5 iunie 2020 at 6:35

[…] candidează pentru funcția de primar chiar în județul unde s-a petrecut acțiunea romanului, Teleorman. Marius Rivera Badea este pe listele ALDE în condițiile în care alegerile locale se vor […]

Reply

Leave a Comment