Internările pentru operațiile care nu sunt urgențe vor fi suspendate
Internările pentru operațiile care nu sunt urgențe vor fi suspendate

Internările pentru operațiile care nu sunt urgențe vor fi suspendate în următoarele 30 de zile, a declarat luni seara șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. La fel, sunt suspendate și internările pentru investigații și pentru tratament, care nu sunt urgențe.

Internările pentru operațiile care nu sunt urgențe vor fi suspendate. Există însă și excepții, respectiv urgențele, femeile însărcinate, pacienții cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă, transmite B1TV.

Presiunea care există în acest moment asupra sectorului de urgență sau a sectorului sanitar din cauza COVID-19. Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă, nu vedem încă o tendință de plafonare sau o tendință de scădere.

Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile, care prevede că managerii unităților sanitare dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate vor face acest lucru.

Prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii , pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă care trebuie să se prezinte periodic pentru investigații sau tratament astfel de proceduri urmând să fie realizate în continuare în unitățile medicale publice.

Prevederile se referă la asistență spitalicească acordată în unități snitare publice cu paturi. Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate, fiecare este caz este analizat de medicul care tratează pacientul”, a declarat Raed Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *