Consilierul BNR Ioan Mircea Pașcu cere anchete serioase la furnizorii de energie electrică, dar și o verificare a justificării creșterii prețurilor. Fostul ministru PSD al Apărării a fost afectat direct de o factură greșită trimisă de furnizorul de electricitate, iar acum are de plată 3192 lei pentru o lună.

Ioan Mircea Pașcu a protestat public pe contul său de Facebook, lăsând să se înțeleagă că nedreptatea l-a afectat direct, la una din proprietățile sale. Actualul consilier BNR consideră că aceste creșteri de prețuri din zona energiei sunt artificiale și cere anchete organismelor de control ale guvernului.

Consilierul BNR Ioan Mircea Pașcu, afectat de o factură uriașă la curent. Luna trecută, Guvernul a impus companiilor de electricitate obligativitatea de stornare a facturilor greșite trimise populației și firmelor, situație în care se află și Ioan Mircea Pașcu.

Guvernul ar trebui sa treacă la verificarea la sânge a justificărilor invocate pentru creșterea prețului la energia electrica, dar mai ales a consumurilor facturate!

De pilda, pentru o locuința de vacanța – in care pe timp de iarna nu sta nimeni – consumul facturat pe luna trecută a fost de 102 kWh (ca 80 lei), pentru ca luna aceasta sa sara NEJUSTIFICAT la 4.350 de kWh (3.192 lei)!?

Un asemenea jaf nu face decât sa aducă lumea la disperare, acum când războiul izbucnește la granița noastră.

Cineva se joaca cu focul!” a scris Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

Ioan Mircea Paşcu este consultant la Departament de Geopolitică al Băncii Naţionale a României, al doilea fost europarlamentar social-democrat recrutat în echipa guvernatorului Mugur Isărescu, potrivit cotidianului Adevărul.

Ioan Mircea Paşcu s-a născut pe data de 17 februarie 1949 la Satu Mare. Paşcu a fost şi deputat PSD în Parlamentul României între anii 1996 – 2007, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru al Apărării Naţionale. În 2007 a fost ales în Parlamentul European.

Între anii 2014 şi 2019, Paşcu a făcut parte din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European. A fost vicepreşedinte al Parlamentului European şi al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European. El a mai fost membru în mai multe comisii, subcomisii şi delegaţii.

Fostul europarlamentar s-a implicat şi a fost raportor privind securitatea şi apărarea, relaţiile UE-NATO şi situaţia militară din bazinul Mării Negre în urma anexării ilegale a Crimeii de către Rusia.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *