Coloane de mașini ucrainene s-au aliniat la granița cu Republica Moldova
Coloane de mașini ucrainene s-au aliniat la granița cu Republica Moldova

Coloane de mașini ucrainene s-au aliniat de la primele ore ale dimineții la punctul de trecere al frontierei dintre Ucraina și republica Moldova. Sute de ucraineni fug cu tot ce încape într-o mașină din calea războiului declanșat de Vladimir Putin, joi dimineața.

Coloane de mașini ucrainene sunt la punctele de trecere a frontierei dintre Ucraina și Republica Moldova, a declarat pentru B1TV jurnalistul din Republica Moldova Vitalie Călugăreanu, după ce președintele Vladimir Putin a dat ordinul de invazie joi dimineața, în jurul orei 5, ora României:

„Tot mai multă lume din Ucraina vine la granița cu Republica Moldova. Punctele de trecere sunt aglomerate. Din Republica Moldova în Ucraina nu se mai permite ieșirea cetățenilor Republicii Moldova. La această oră are loc ședința Consiliului Suprem de Securitate convocată de Maia Sandu. Ministerul de Externe de la Chișinău a solicitat cetățenilor Republicii Moldova să părăsească Ucraina. Au fost retrași ambasadorul și angajații Ambasadei noastre din Ucraina”.

Jurnalistul moldovean a precizat că locuitorii din Chișinău au fost îngroziți dimineață de sunetul unor bubuituri puternice. Potrivit anunțurilor de pe rețelele de socializare, acestea ar fi fost provocate de bombardamentele din Odesa sau în urma unor antrenamente în poligoanele din Transnistria.

„Nedumerirea pe care o avem noi în momentul acesta este legată de bubuiturile care se auzeau azi dimineață. Suntem cam la 30 de kilometri de regiunea transnistreană și cam la 70 de kilometri de Odesa. Aceste bubuituri erau destul de puternice. Oamenii au spus că le tremurau geamurile, se auzea sunetul geamurilor. Până la această oră noi nu avem informații de unde se trage și încotro. Pe rețelele de socializiare au apărut tot felul de informații că aceste bubuituri ar fi din regiunea transnistreană, unde se știe că sunt dislocați ruși. Acum nu știm exact dacă aceste informații sunt adevărate. Dar nu au fost negate. Aceste bubuituri ar fi de fapt de la poligoanele de antrenament din regiunea transnistreană. Nu avem o informație sigură”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *