vladimir putin
vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că „toate analizele arata că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”.

„URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul.Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni.Nu vom mai permite așa ceva.Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare”, a declarat Vladimir Putin.

„Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă.Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă.Extinderea infrastructurii spre est și acapararea militară Ucrainei”, spune Vladimir Putin.

„Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legata de viata și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit. Au trecut linia roșie.Am luat decizia pentru o operaţiune militară.Acțiunile noastre sunt autoapărare de la amenințările la adresa noastră.Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni”, a spus Vladimir Putin, potrivit CNN.

„Dragi tovarăși,părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați odinile Kievului.Va cer sa depuneți armele și sa plecați acasă.Toți cei care vor face asta vor fi lăsați sa plece.Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși sa se implice.Trebuie sa știți ca răspunsul Rusiei va fi imediat.Și va duce la asemenea consecințe cu care nu  v-ați mai confruntat. Sper ca am fost auzit.Dragi ruși, națiunea se ține pe cultură, experienta și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte.Noi știm că adevărată putere este în adevăr, care este de partea noastră.Sunt convins ca ofițerii ruși își vor îndeplini cu dăruire datoria.Știu că lumea economică și politică este de partea noastră.Asta însemnă că obiectivele propuse vor fi atinse.Cred în susținerea dumneavoastră. În puterea pe care ne-o dă dragostea pentru patrie”,  a mai spus Vladimir Putin.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *