florin cîțu
florin cîțu

Dacă facturile greșite au fost emise intenționat către populație, atunci toată conducerea ANRE trebuie să fie trasă la răspundere, consideră fostul premier Florin Cîțu. În afară de compania de utilități, și autoritatea de reglementare în domeniu e direct responsabilă în fața populației, consideră președintele PNL. Facturile au fost greșit cu știință, consideră Florin Cîțu.

Rolul ANRE e de reglementare a pieței energiei electrice și a gazelor naturale. Printre altele, Agenția stabilește prețurile pentru furnizori, crează cadrul de reglementare și gestionează liberalizarea piețelor de energie electrică și furnizare de gaze, relatează B1TV.

Luni, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că peste un milion de facturi au fost întocmite greșit. Guvernanții au dat asigurări în scandalul „facturile greșite” că acestea vor fi recalculate.

Înţeleg că au fost facturi de la o anumită companie care au fost calculate greşit. Dacă – şi aici trebuie să vină statul să spună şi ANRE – acea companie a luat decizia să greşească facturile intenţionat sau a greşit? Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare, oamenii ăia trebuie să zboare de acolo urgent!”, a declarat Florin Cîțu, marți seară.

Liberalul a adăugat că statul român deține 40% în acea companie.

Cîţu a mai precizat că a solicitat ca ANRE, care se află în subordinea Parlamentului, să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an.

Președintele PNL a mai declarat că, în opinia lui, s-a greşit intenţionat la emiterea facturilor.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat măsurile ce vor fi luate de Guvern ca românii să nu mai primească facturi mari la energie și gaze.

Popescu a mai spus că furnizorii vor fi obligați prin lege să recalculeze facturile întocmite greșit, să nu emită penalități și să nu-i debranșeze pe cei care nu au plătit aceste facturi.

Românii care au apucat să achite facturile întocmite greșit vor primi diferența de bani înapoi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *