ÎPS Teodosie a sfidat regulile sanitare cu procesiunea de Sf. Haralambie
ÎPS Teodosie a sfidat regulile sanitare cu procesiunea de Sf. Haralambie

ÎPS Teodosie a sfidat regulile sanitare din nou organizând o nouă procesiune la care au participat mii de oameni, în Constanța. Circulația a fost blocată cu ocazia sărbătorii Sfântului Haralambie, pe Bulevardul Tomis, iar Arhiepiscopul Tomisului a apărut, la fel ca și dățile trecute, într-o trăsură trasă de cai.

Apariția sa a fost la fel de extravagantă. Urcat într-o trăsură, alături de zeci de credincioşi şi preoţi, ierarhul a blocat circulația rutieră, mulți șoferi așteptând ca pelerinii să deblocheze principala arteră de intrare în oraş dinspre Ovidiu, relatează B1TV

Evenimentul a fost prilejuit de sărbătoarea Sfântului Haralambrie, care este hramul unei biserici amplasate ilegal pe acest bulevard municipiu. Deşi la slujbă era anunţat şi un invitat, episcopul Ilarion de la Sibiu, acesta nu a mai apărut.

Dacă la slujbă majoritatea credincioşilor purta mască, în clipa când aceştia au ajuns la raclele cu moaşte, instalate în curte, le-au sărutat fără nicio măsură de protecţie împotriva COVID-19. „Nu ne este frică de boală”, spuneau oamenii.

 

ÎPS Teodosie în permanent conflict cu autoritățile

ÎPS Teodosie a sfidat regulile. Teodosie este cunoscut pentru că a chemat oamenii la slujbe când în localităţi era decretată carantina sau că a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță și același potir, în ciuda regulilor impuse de autorități și de Sfântul Sinod pe timp de pandemie.

Iar duminică de duminică ţine slujbe cu zeci de enoriaşi care ignoră orice măsură de protecţie pentru că îi apără credinţa, aşa cum le spune Teodosie.

Biserica nu se va mai închide. Eu nu voi mai închide nicio biserică, indiferent de ce ordin va veni. Biserica este a lui Hristos! Mă simt ca la 20 de ani”, declara recent Arhiepiscopul Teodosie.

Nici cu vaccinarea nu prea a fost de acord Arhiepiscopul Tomisului: „Noi nu le spunem să nu se vaccineze. Să știți că rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul. Fiecare să ia sfat de la medic. Eu nu sunt medic. Ceea ce recomand cu hotărâre sunt recomandările de la Dumnezeu”.

De altfel, Arhiepiscopul Tomisului s-a ales cu plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba organizată de Bobotează, la care au fost prezenți peste 3.000 de oameni. Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă Parchetului Curții de Apel.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul